Apple'ın harita uygulaması ateş altında   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 09-21-2012 (01:56)   Son Mesaj: 09-21-2012 (01:56)    Cevap: 0    Gösterim: 603  

    09-21-2012

    Apple'ın harita uygulaması ateş altında

    Apple'ın harita uygulaması ateş altında
    Apple'ın harita uygulaması ateş altında

    Apple, Haziran ayında Google şirketinin harita uygulamasını App Store'dan kaldıracağını duyurmuştu. Apple'ın mobil cihazlarda uygulamaya başladığı harita yazılımı kullanıcıları hüsrana uğrattı.

    Apple, Haziran ayında Google şirketinin harita uygulamasını App Store'dan kaldıracağını duyurmuştu. Apple'ın mobil cihazlarda uygulamaya başladığı harita yazılımı kullanıcıları hüsrana uğrattı. Bundan sonra iPhone, iPad ve iPod Touch ürünlerini alanlar, cihazlarında Apple şirketinin yeni harita uygulamasını hazır bulacak.

    Fakat kullanıcıların yeni uygulamayla ilk deneyimleri pek de olumlu değil.

    BBC'ye ulaştırılan şikayetlerden bazıları şöyle:

    Stratford-upon-Avon ve Solihull gibi bazı kentler haritada yok. East Sussex'deki Uckfield yanlış yerde gösteriliyor. Manchester United kulübü arandığında, haritada beş yaş üzeri futbol takımı Sale United Futbol Kulübü beliriyor.Aranan mobilya müzesi, bir nehrin içinde gözüküyor.

    Yeni uygulamaya veri sağlayan TomTom şirketi ise "sadece servis sağladıkları ürünün kalitesinden sorumlu olmadıklarını" söylüyor.

    Şirketin BBC'ye yaptığı açıklama şöyle: "Kullanıcı deneyimi, harita uygulamasına görsel canlandırma gibi ek özellikler katılmasıyla şekillenir. Kullanıcı deneyimi, bu üreticilerin yaptığı tercihlere bağlıdır. Biz haritamızın kalitesine güveniyoruz; dünya genelinde sattığımız 65 milyon taşınabilir navigasyon cihazı ve son iki yılda iPhone için yapılan 1,4 milyondan fazla TomTom uygulaması bu kaliteyi tasdik ediyor."

    iPhone kullanıcıları Google Maps uygulamasına sahip olamasalar da, bu servise halen internet üzerinden ulaşabiliyor.

    Kaynak: BBC





    Apple'ın harita uygulaması ateş altında Yorumları