Pakistan ve Sudan YouTube'u yasakladı   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 09-17-2012 (23:14)   Son Mesaj: 09-17-2012 (23:14)    Cevap: 0    Gösterim: 613  

    09-17-2012

    Pakistan ve Sudan YouTube'u yasakladı

    Pakistan ve Sudan YouTube'u yasakladı
    Pakistan ve Sudan YouTube'u yasakladı

    Pakistan, 'Müslümanların Masumiyeti' adlı filmi kaldırmayan YouTube'a erişimi kesti. Benzer bir açıklama kısa bir süre sonra Sudan'dan geldi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise dokuz ay sonra kamuoyunun karşısına çıkarak İslam karşıtı filmin ABD'nin sorumluluğu olduğunu söyledi.

    Pakistan, 'Müslümanların Masumiyeti' adlı filmi kaldırmayan YouTube'a erişimi kesti. Benzer bir açıklama kısa bir süre sonra Sudan'dan geldi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise dokuz ay sonra kamuoyunun karşısına çıkarak İslam karşıtı filmin ABD'nin sorumluluğu olduğunu söyledi. Pakistan Başbakanı Raja Pervez Aşraf, İslam dünyasında büyük protestolara neden olan ve bir türlü dinmeyen tepkinin kaynağı olan filmi yayından kaldırmayan YouTube'un yasaklanmasına karar verdi.Aşraf, Hz. Muhammed'e hakaret içeren 'günahkar' videonun izlenemeyeceğini söyledi. YouTube'un sahibi Google, Cumartesi günü yaptığı açıklamada "politik baskılar sonucunda videoyu kaldırmayacağını, filme ait fragmanın site kurallarına uyduğunu" belirtmişti.

    Beyaz Saray, geçtiğimiz hafta içinde YouTube'dan Müslümanları öfkeye boğan filmi kaldırmasını istemişti. YouTube, filmi büyük protestoların yaşandığı Mısır, Libya, Hindistan ve Endonezya'da videoya erişimi bloke etmiş, ancak diğer ülkelerde benzer bir uygulama yapmamıştı.

    SUDAN DA YASAKLADI
    Pakistan'ın ardından, Sudan Ulusal Telekomünikasyon Kurumu da video paylaşım sitesi Youtube'a erişimi engellediğini açıkladı.

    Telekomünikasyon Kurumu Teknik Müdürü Mustafa Abdülhafız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, video paylaşım sitesi Youtube'un yetkililerine, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmin silinmesi yönünde talepte bulunduklarını belirtti.

    Youtube'a gereken adımları atması için mühlet tanıdıklarını dile getiren Abdülhafız, ''Talebimize hiçbir cevap alamadık. Bu nedenle Youtube'a erişimi engelledik. Onlardan olumlu cevap gelene kadar yasak sürecek'' dedi.

    DOKUZ AY SONRA ORTAYA ÇIKTI
    Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, son altı yıl içinde beşinci defa kamuyounun karşısına çıktı dünyanın dört bir yanında protestolara neden olan filmden dolayı ABD'yi suçladı. Şii lider, ?filmin ABD'de çekildiğini, bu yüzden sorumluluğunun bu ülkeye ait olduğunu? söyledi.

    Nasrallah'ı Beyrut'ta binlerce Hizbullah destekçisi izledi. Nasrallah, aralarında çok sayıda kadın ve dini liderin bulunduÄŸu destekçilerine ‘sokaklara dökülmelerini ve protestoda bulunmalarını? istedi.

    Hizbullah lideri, nasir görülen televizyon açıklamasıyla son altı yıl içinde beşinci defa kamuyounun karşısına çıkmış oldu. Nasrallah, binlerce taraftarının dinlediği en son konuşmasını 2008 yılında yapmış ve en son Aralık 2011'de Aşure bayramında kamunun karşısına çıkmıştı. İsrail'le Hizbullah'ın 2006 yılında 33 gün süren kanlı savaşından bu yana Nasrallah gözlerden uzak bir yaşam sürüyor.

    NASRALLAH'A TEPKÄ°
    Lübnan Falanjist Partisi Başkanı ve eski Cumhurbaşkanı Emin Cemayel, Hizbullah lideri Nasrallah'ın, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme karşı gösteriler yapılması çağrısını eleştirdi. Cemayel, Hizbullah liderinin, Papa 16. Benediktus'un Lübnan ziyaretiyle oluşan olumlu havayı gerginleştirdiğini öne sürdü.

    AA'nın verdiği bilgiye göre Cemayel, düzenlediği basın toplantısında, ''Lübnan kamuoyu, mevcut şartlarda filmle ilgili bir gösteriyi kaldıramaz. Gösteriler sırasında gelişmelerin kontrolden çıkma ihtimali var'' dedi. Cemayel, filme yönelik eleştirileri anladığını belirterek, ''Ancak Kur'an-ı Kerim'i korumak için bu tür bir yol doğru yol mu '' sorusunu yöneltti.

    'Müslümanların Masumiyeti' adlı filme tepkiler bugün de devam ederken, en büyük protestolardan biri Afganistan'ın başkenti Kabil'de yaşandı. Binlerce kişinin sokaklara döküldüğü protestoda polisle çatışma çıktı. Çatışmalarda 40 polisin yaralandığı belirtildi.

    Â*

    Kaynak: Ntvmsnbc





    Pakistan ve Sudan YouTube'u yasakladı Yorumları