Bu saatler Ferrari'den pahalı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-16-2012 (15:06)   Son Mesaj: 09-16-2012 (15:06)    Cevap: 0    Gösterim: 907  

    09-16-2012

    Bu saatler Ferrari'den pahalı

    Bu saatler Ferrari'den pahalı
    Bu saatler Ferrari'den pahalı

    Fiyatları 400 bin ile 2 milyon 750 bin dolar arasında değişen saatler dudak uçuklatıyor. İşte fiyatları dünyanın en lüks otomobillerinden daha pahalı olan saatler...

    Fiyatları 400 bin ile 2 milyon 750 bin dolar arasında değişen saatler dudak uçuklatıyor. İşte fiyatları dünyanın en lüks otomobillerinden daha pahalı olan saatler... Fiyatları 400 bin ile 2 milyon 750 bin dolar arasında değişen Frank Muller'den Patek'e, Bulgari'den Vacheron Constantin'e kadar dünyanın en seçkin saatlerinin en son tasarımları görücüye çıktı.
    Lüks yaşamın vazgeçilmez aksesuarları arasında saatler, ilk sırada yer alıyor. Sinemadan tenise her alanının ünlülerinin, tanınmış tanınmamış zenginlerin kollarını süsleyen ve çok yüksek fiyatlara satılan bu saatlerin neredeyse tümü özel üretime dayanıyor.


    Frank Muller zirvede


    İşte Saatolog dergisi her birinin fiyatı bir Ferrari otomobile ya da ultralüks dairelere eşdeğer olan dünyanın en seçkin ve pahalı saatlerini biraraya getirdi. Bu değerli saatleri kullananlar arasında ABD Başkanı Barack Obama, fulbolcu David Beckham, milyarder Roman Abramovich, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ali Ağaoğlu gibi isimler yer alıyor. Listenin zirvesinde Frank Muller tasarımı Aternitas Mega 4 modeli var.


    Özel taşlarla süslenmiş ve genelde timsah derisi kullanılmış bu saatler mekanizmaları ile dikkat çekiyor:


    1- Franck Muller: 2 milyon 750 bin dolar değerindeki Aternitas Mega 4 modelli saatin kasası platin ve safir camdan tasarlandı. Ay göstergesi, yıl, artık yıl ve iki 24 saat göstergesinin olduğu saatte dakika tekrarlayıcısı var.


    2- Vacheron Constantin: Cenevre mührünün kullanıldığı Patrimony Traditionelle modelinin kasasında pembe altın, safir cam ve cam arka kapak kullanılmış. Tourbillon özelliğine sahip saatin fiyatı 1 milyon 54 dolar.


    3- Roger Dubuis: Mekanizmasında Tourbillon, Cenevre Mührü bulunan otomatik kalibreli Excalibur Perpetual Calender adı verilen saat de platin ve safir camlarıyla öne çıkıyor. Fiyatı 832 bin dolar.

    4- Bulgari: İki güç rezervi göstergesi, Westminister Çanları ile çalan alarm mekanizması gibi fonksyonlara sahip Octo Grande Sonnerie saatin kasası beyaz altın ve safir camdan dizayn edildi. Fiyatı 1 milyon 17 bin dolar.


    5- Patek Philippe: Pembe altın ve safir camın kullanıldığı Tourbillon Perpetual Calender 816 bin dolar değerinde. Saatte küçük saniye ve ay göstergeli takvim yer alıyor. Cihaz, manuel kurmalı olarak tasarlandı.

    6-Greubel Forsey: Platin, safir cam ve cam arka kapağa sahip Quadruple Tourbillon a Differential Spherique'nin fiyatı 715 bin dolar. Yer çekiminden etkilenmeyi önleyen (Tourbillon) sistemli saatte güç rezervi göstergesi var.


    7- DeWitt: Manuel kurmalı Watch Cocept WX-1 modelli cihaz siyah lityum alüminyum alaşımdan baskılar içeriyor. Titanyum ve alüminyum ile pembe altından oluşan kasada safir camlar da kullanılmış. Fiyatı 708 bin 101 dolar.


    8- Blankpain: 464 bin dolar değerine sahip Le Brassus Carrousel Repetition Minutes modelli saat, sadece 30 adet üretildi. Kasasında pembe altın, safir cam ve cam arka kapağa yer verilen Blankpain, mineli kadrana sahip.

    9- De Grisogono: Manuel kurmalı, 154 taşlı siyah kaplama Occhio Ripetizione, üç parçadan oluşan kadrana, ses tonlu dakika tekrarlayıcıya sahip. Beyaz altın ve platin kullanılan saatin bedeli 410 bin dolar.

    10- Cvstos: Titanyum, siyah plazma kaplama ve safir camın kullanıldığı Challenge Minute Repeater Tourbillon, 320 bin dolar değerine sahip. Vidalı tepeli modele 60 saat güç rezervi de eklenmiş.

    Kaynak: BUGÜN





    Bu saatler Ferrari'den pahalı Yorumları