Facebook'ta borçlu avı projesi rafa kalktı!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 06-12-2012 (22:51)   Son Mesaj: 07-08-2012 (00:40)    Cevap: 1    Gösterim: 686  

    06-12-2012

    Facebook'ta borçlu avı projesi rafa kalktı!

    Almanya'da tüketicilerin ticari sicil kaydını tutan kuruluşların başında yer alan Schufa sosyal medyada "borçlu avı" projesini, tepkiler üzerine rafa kaldırmak zorunda kaldı.

    İnternetteki kullanıcı verilerini ve yorumlarını kullanarak borçluların izin sürmek isteyen Schufa'nın bu amaçla işbirliği yaptığı Hasso Plattner Enstitüsü (HPI) de yapılan anlaşmayı tek taraflı feshetti.

    HPI Müdürü Christoph Meinel kamuoyunda meydana gelen "yanlış anlamalar" ve buna bağlı olarak gösterilen tepkilerin yapılmak istenen bilimsel araştırmaya zarar verebileceğini belirterek Schufa'nın Facebook projesinden çekildiklerini açıkladı. PROJE EKONOMİ DÜNYASININ "BÜYÜK BİRADERİ" OLACAKTI

    Schufa'nın Facebook projesine tepki gösterenlerin başında yer alan Federal Tüketicileri Koruma Bakanı İlse Aigner ise, "Schufa'nın ekonomi yaşamında 'büyük birader sizi izliyor' durumuna gelmesine izin verilemez." ifadelerini kullandı. Federal Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger de bu tür projeleri mümkün kılacak hukuki bir zemin bulunmadığını belirtti. Federal Adalet Bakanı'nın işaret ettiği bu nokta üç yıla yayılması planlanan projeyi daha başlamadan engelleyen husus oldu. Bu açıklamaları takiben Schufa'nın Tüketici Danışma Kurulu kuruluşun yönetim kurulu üyelerini acil toplantıya davet etti.

    SCHUFA, TWİTTER'DA ALAY KONUSU OLDU

    Schufa Tüketici Danışma Kurulu Başkanı Uli Röhm, Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, "Sosyal ağlar hakkında bunca tartışma gündemdeyken, nasıl bu tür bir proje başlatacak kadar hayalperest olunabildiğini anlamak mümkün değil." diye konuştu.

    Bu arada Schufa'nın tartışmalı projesi başta Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformları olmak üzere forum ve bloglarda geniş çaplı tartışmalara neden oldu. Hatta Schufa ile dalga geçen bir Twitter kullanıcısının "Hay aksi, Ferrari'nin tekeri patladı, şimdi tatile Audi Q7 ile gitmek zorunda kalacağız." şeklindeki yorumu günün en çok okunan yorumları arasında yer aldı. Bilindiği üzere Schufa sosyal medya kullanıcılarının kredibilitelerini belirlemek için yazdıkları mesaj ve yorumları da aynı proje kapsamında incelemeyi planlanıyordu.

    teknoloji





    Facebook'ta borçlu avı projesi rafa kalktı! Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  07-08-2012, 00:40

    → Facebook'ta borçlu avı projesi rafa kalktı!


    bence bu işte çok büyük bi saçmalık var. böyle şeylerin olmaması gerekli zaten...
    fuhgu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) fuhgu