Chrome ile daha hızlı Google!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 06-12-2012 (22:51)   Son Mesaj: 06-12-2012 (22:51)    Cevap: 0    Gösterim: 576  

    06-12-2012

    Chrome ile daha hızlı Google!

    Chrome'a ekleyeceğiniz bu küçük eklenti sayesinde Google'da aradığınızı bulmanız çok daha kolay!

    Google'da bir bilgi için araştırma yaparken bulduğunuz bir sonuca tıkladığınızda, bazen metinle dolu, çok uzun bir sayfayla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda aradığınız bilginin sayfanın tam olarak neresinde olduğunu bulmak için CTRL+F ile tekrar arama yapmanız gerekebilir. Çünkü Google'ın aradığınızı açtığınız sayfa içerisinde size göstermek için bir yolu bulunmuyor.

    Google Quick Scroll adındaki Chrome eklentisi, bu duruma çözüm getirerek size zamandan kazandırıyor. Bir arama yaptığınızda ve sonuçlardan birine tıkladığınızda, eklenti devreye giriyor ve size küçük bir kutucuk içerisinde sayfayı aradığınız bilgiye doğru "hızla kaydırmayı" öneriyor. Bu işlev, tabii ki sayfa birçok farklı konu içerdiğinde çalışıyor. Yani açtığınız sayfa, tamamen aradığınız konu ile ilgiliyse, size sadece bununla ilgili bir mesaj gösteriliyor.

    Aradığınız sonuçlar, sayfada vurgulanmış olarak gösteriliyor. Google Quick Scroll, oldukça hafif bir eklenti ve adres çubuğu simgesi, sadece Google'da ve arama sonuçlarında görünüyor. Dolayısıyla tarayıcı arayüzünüzde gereksiz yer kaplamıyor.

    İndirin: Chrome için Google Quick Scroll eklentisi

    Internet Explorer üyeleri, aynı özelliği Google Toolbar 'da bulabilirler. Google Toolbar artık Firefox için geliştirilmediğinden, Firefox üyeleri malesef bu işleve sahip olamıyorlar. teknoloji





    Chrome ile daha hızlı Google! Yorumları