Gülümseyin... Google ve Apple yukarıda!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 06-12-2012 (23:51)   Son Mesaj: 06-12-2012 (23:51)    Cevap: 0    Gösterim: 564  

    06-12-2012

    Gülümseyin... Google ve Apple yukarıda!

    Google ve Apple, harita uygulamalarında kullanılmak üzere uçakları kullanıyor ve binaların pencerelerine kadar en ufak detayı net bir şekilde kaydediyor.

    Daily Mail'de yer alan habere göre Google, görüntü alabilmek için uçakları kullandığını zaten kabul etmiş durumda. Apple cephesinde de durum farklı değil. Görüntü almayı sağlayan kamera sisteminin belirgin özelliği ise vatandaşların pencerelerine kadar ayrıntılı görüntü alabiliyor olması.

    Google'ın 3 boyutlu haritalar üzerinde çalıştığı ve bu bağlamda Google Imagery servisini geçen hafta kullanıcılarına sunduğu biliniyor. Bunun dışında özel hayatı ihlal ettiği gerekçesiyle çeşitli ülkelerde davalık olan Google'ın uçakları kullanarak tepeden görüntü alması yine çok tartışılacağa benziyor.

    CIA gibi istihbarat servislerinin terör örgütlerini tespit etmek için kullandığı teknolojiye benzer bir sistemi kendi uygulamaları için kullanan Apple'ın alacağı görüntüler o denli net ki, binaların cepheleri ve çatılarındaki detaylar bile çıplak gözle rahatlıkla görülebilecek.

    Apple'ın Londra'nın da içinde bulunduğu 20 şehirde bu sistemi kullandığı belirtilirken, İsveçli 3D haritalama şirketi C3 Technologies'i almasıyla birlikte Apple'ın faaliyetlerine başladığı düşünülüyor.

    Apple, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, Google cephesinden gelen açıklama şöyle: "6 yıldır Google Earth aracılığı ile binaları üç boyutlu olarak resmediyoruz. Şimdi ise bu yazılımımıza metropollerden çekilen 3 boyutlu görüntülerin eklendiğini söyleyebiliriz."

    teknoloji





    Gülümseyin... Google ve Apple yukarıda! Yorumları