Facebook'ta borçlu avına çıktı!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 06-11-2012 (02:39)   Son Mesaj: 06-11-2012 (02:39)    Cevap: 0    Gösterim: 596  

    06-11-2012

    Facebook'ta borçlu avına çıktı!

    Almanya'da sıkça kullanılan Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerini takibe alan Alman Mali Sicil Kaydı (Schufa) özel kişilerin bilgilerini toplayarak onların ekonomik hareketlilikleriyle ilgili bilgileri değerlendirmeye başladı.

    Ülke genelinde bütün özel kişilerin mali sicilinin tutulduğu kurumda banka veya mali kurumlardan gelen bilgiler dışında Facebook, Twitter, Xing, LinkedIn veya Yasni gibi internet siteleri üzerinden özel kişilere ait mali faaliyetler de takip edilecek. Potsdam Üniversitesi tarafından Schufa için geliştirilen özel bir yazılım sayesinde sosyal medyada paylaşılan fotoğraf, metin veya görüntüler değerlendirilerek özel kişilere ait sicil derinleştirilecek. Schufa kurumu ayrıca, Google Streetview gibi uygulamalarla sıradan insanlara ait iş veya ev adresi değişikliği bilgilerini de güncellemeye çalışacak. NDR radyosunun NDR Info adlı programında yer verdiği habere göre, Mali Sicil Kurumu'nun bilgi toplama kanallarının büyük kısmı bu pilot proje sayesinde internet ortamından toplanacak. Schufa ve HPI yaptıkları açıklamada NDR radyosunun haberini doğruladı.

    Konuyla ilgi görüş bildiren tüketici kurumları ve sivil toplum kuruluşları sıradan insanların özel hayatlarına bu kadar müdahale edilmesinin son derece yanlış ve sakıncalı olduğuna dikkat çekti. Schleswig Holstein eyaleti Bilgi Koruma Merkezi Başkanı Thilo Weichert, projenin hukuki açıdan sorunlu olduğunu kaydetti. Hamburg'daki Tüketici Koruma Merkezi'nden Edda Castello ise, projenin ''sınırları aştığını'' ve kişilerin bu şekilde özel bilgilerinin değerlendirilmesinin ''büyük tehlike'' oluşturduğunu söyledi.

    teknoloji





    Facebook'ta borçlu avına çıktı! Yorumları