3G internet nedir - 3G internet yavas - hizli   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-10-2012 (23:50)   Son Mesaj: 05-10-2012 (23:50)    Cevap: 0    Gösterim: 2417  

    05-10-2012

    3G internet nedir - 3G internet yavas - hizli

    3G internet nedir - 3G internet yavas - hizli

    3g internet nedir


    3G oluşumunu belki ilk başta cep telefonu cihazlarından tanımaktayız. 3G ınternet ile bu hizmeti sağlayan operatör ün veri cihazlarının sağladığı kablosuz internet kullanımı diye de adlandırabiliriz. Sadece cep telefonlarında değil bilgisayarlarımızda da bu interneti kullanmamız mümkündür. İstersek operatörümüzün sağladığı bir USB cihazı ile internete bağlanabiliriz ya da telefonumuz üzerinden hotspot özelliği ile bağlanabiliriz. Kısacası 3G kablosuz internet kullanımıdır.

    Konu basliklari


    3G internet hızı ne kadardır



    Operatörünüzün size verdiği maksimum değer kadardır. Size verilen USB ile operatörünüz 30 Mbıt lik maksimum erişim veriyorsa ulaşabileceğiniz maksimum değer de budur.

    3G internet hızım neden yavaş



    3G ınternet hızınız size verilen maksimum değerin çok aşağısında ise aşağıdaki problem yaratacak olasılıkları gözden geçirmek gerekir.
    Örneğin 3g sağlayıcınızın kurmuş olduğu santral e yakın olmanız gerekir. Etrafınız kapalı ise ve zemin kat ta oturuyor iseniz size verilen maksimum değeri kullanamayacaksınız demektir.
    Anlık 3g kullanıcılarının trafiği yoğun tutmasıda yavaşlığa neden olacaktır. Tek şeritli bir yolda fazla araba olursa nasıl yavaşlamak zorunda kalacaksanız aynı şekilde internet içinde geçerli.
    Evin içerisindeki duvarlar dahi HIZI bir nebzede olsa yavaşlatacaktır.

    3g internet hızı nasıl hızlandırılabilir




    3g sağlayıcı operatörünüzün yeterli sayıda santral oluşturması ve bu santrallerin size yakın olması ve aynı zamanda zemin katta değil üst katlarda ikamet ediyor olmanız yeterlidir. Bu şekilde size sağlanan maksimum internet hızını tam yakalayamasınız bile rahatsızlık duymadan kullanıyor olacaksınızdır.

    Daha hızlı kablosuz internet var mı?



    Evet 4G teknolojisi var. Fakat heryerde ne yazık ki bunu sağlayacak santral daha kurulamadı 4g avantajından bir cümle ile söz etmek gerekirse 100 Mbıt hız ulaştırıyor olmasıdır. Bu da kişinin maksimum kullanacağı değerin çok üstünde ve biraz da tuzlu

    3g ile alakalı sorularınız olursa lütfen sormaktan çekinmeyin




    3G internet nedir - 3G internet yavas - hizli Yorumları