Şimdi de Facebook şoku!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 04-07-2012 (10:02)   Son Mesaj: 04-07-2012 (10:02)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    04-07-2012

    Şimdi de Facebook şoku!

    Şimdi de Facebook şoku!
    Facebook mobil uygulamalarında büyük açık!

    Eğer iPhone ya da Android cihazınızda Facebook kullanıyorsanız, bu haber canınızı sıkabilir!


    Facebook'un iPhone ve Android mobil uygulamalarında bulunan bir açığın, kişisel bilgilerinizin çok kolay bir biçimde çalınmasına neden olabileceği ortaya çıktı. Facebook'un bir ihmali olup olmadığı tartışılabilecek olan açığın ortaya çıkma nedeni, oturum açma bilgilerinizin cihazınızda şifrelenmeden, düz metin olarak saklanması.Kötü niyetli bir uygulama veya 1-2 dakikalık USB bağlantısı, geçici oturum açma bilgilerinizin telefonunuzdan çalınmasına yetebiliyor. Güvenlik araştırmacıları, aynı anahtarı farklı bir telefona kopyalarak ilgili hesaba girmeyi başardıklarında buna oldukça şaşırmışlar.

    Araştırmacılar, Facebook'u konu hakkında uyarırken sosyal devden bu açığı kapatmak üzere çalışıldığı bilgisini almışlar. Araştırmacılar, Facebook bu açığı kapatsa bile üyelerin yine de saldırıya maruz kalabileceğini, zira birçok oyun geliştiricisinin giriş anahtarını bir düz metin olarak sakladığını söylüyor.







    Şimdi de Facebook şoku! Yorumları