Dünyanin ilk 150 mbps LTE bağlantısı!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 03-04-2012 (22:00)   Son Mesaj: 03-04-2012 (22:00)    Cevap: 0    Gösterim: 833  

    03-04-2012

    Dünyanin ilk 150 mbps LTE bağlantısı!

    Dünyanin ilk 150 mbps LTE bağlantısı!
    Ericsson, Renesas Mobile işbirliği ile 150Mbps’e kadar bağlantı hızı sağlayan 3GPP tarafından tanımlanmış LTE Kategori 4’ü Mobil Dünya Kongresi 2012’de tanıttı.

    LTE’nin dönüşümünde yeni bir adım olarak nitelendirilen Kategori 4, akıllı telefonlara, tabletler ve router’lar gibi diğer LTE cihazlara çok daha iyi bir son kullanıcı deneyimi sağlıyor.

    Söz konusu tanıtım, Ericsson altyapısının ve Renesas Mobile’ın SP2531 LTE üçlü mod modeminin kullanılması ile bir ilktir. Ericsson bu ilk ile mobil geniş bant alanındaki teknoloji liderliği konumunu sürdürmektedir. Veri hızının arttırılması sonucunda zenginleşen akıllı telefon ekosistemi, veri kullanımındaki büyümenin devam etmesine imkan tanımaktadır.

    Ericsson Radyo ve İş Birimi Ağları Başkanı Ürün Birimi Başkanı Thomas Noren, ”Ortaya koyduğumuz yüksek performans, Ericsson ve Renesas Mobile arasındaki başarılı işbirliğine iyi bir örnektir. Kategori 4, pazara girecek LTE akıllı telefonlara 150Mbps’ye kadar bağlantı hızı sağlayarak gelişmiş bir son kullanıcı deneyimi sunuyor” dedi.

    İleri teknolojilerin birlikte çalışılabilirliği testi (IODT) üzerinde işbirliği yapan Ericsson ve Renesas Mobile on yıldan uzun süredir birlikte çalışmaktadır. Bu işbirliği, yeni teknolojilerin geniş bir alana yayılmasını sağlayan tescilsiz endüstri çözümlerinin gelişmesine yardımcı olmaktadır.

    Renesas Mobile Stratejik Pazarlama ve İletişim Direktörü, David McTeman, “Pil ömrü, mobil cihazların kullanımında kullanıcı deneyimi açısından önemli bir belirleyici. MP5232, modemde minimum ek güç tüketimi ile akıllı telefonların Kategori 4 bağlantılarını 150Mbps’ye kadar desteklemesini sağlıyor” dedi.
    LTE Kategori 4 uyumlu ilk cihazların, 2012 yılı sonu itibarıyla pazara girmesi bekleniyor.





    Dünyanin ilk 150 mbps LTE bağlantısı! Yorumları