Facebook'un pabucunu dama atacak!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 01-01-2012 (07:59)   Son Mesaj: 01-01-2012 (07:59)    Cevap: 0    Gösterim: 568  

    01-01-2012

    Facebook'un pabucunu dama atacak!

    Facebook'un pabucunu dama atacak!
    Dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook'a KKTC'den rakip çıktı.

    Facebook ve Twitter'e göre daha geniş kapsamlı olan "Students Circle"a herkes üye olabiliyor. KKTC'den bir Nijeryalı öğrenci tarafından geliştirilen Students Circle, bu siteye üye olanların birbiriyle sohbet edebilme, bilgi ve resim paylaşabilme özelliğinin yanı sıra, öğrenciler ve akademisyenlerin uzaktan eğitimine olanak sağlayabilen özelliklerden dolayı Facebook'tan daha geniş kapsamlı olduğu görülüyor.

    Dünyaca ünlü yayın organları Forbes, Guardian ve BBC World Service'in de manşetlerine taşıdığı "Student Circle" projesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünün Nijeryalı öğrencisi Gossy Ukanwoke tarafından geliştirildi. Students Circle'a 8 ay gibi kısa sürede 141 farklı ülkeden 50 bin öğrenci ve akademisyen üye oldu.

    "Students Circle'ın Facebook'a benzer bir sosyal paylaşım sitesi olduğuna değinen Nijeryalı öğrenci Gossy Ukanwoke, "Facebook'taki gibi istediğiniz de fotoğraf, video ve bilgilerinizi paylaşabilirsiniz" diyor ve "Tüm bu benzerliğin yanında Students Circle, Facebook'tan birtakım özelliklerden ayrılıyor. Bu sitedeki üyeler istediğinde projelerini paylaşabilir. Örneğin Girne Amerikan Üniversitesi ve Türkiye'deki herhangi bir üniversite öğrencisi istediklerinde bilgi alışverişinde bulunabiliyorlar. Herhangi bir konuda yardıma ihtiyacı olan üyemiz, yardım gereken konuda isteğini paylaştığı zaman, diğer üyeler tarafından bu yardım görülüp kendisine yardım edilmeye çalışılıyor" dedi.

    Proje ile ilgili açıklama yapan GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi de, "Elimizden geldiğince öğrencimize destek vermeye çalıştık. Hocaları özellikle akademisyenlerimiz destek verdi. Gerçekten orijinal ve enteresan bir proje olarak ortaya çıktı" şeklinde konuştu. Dünya basınının da bu projeyi dikkatle takip ettiğini dile getiren Vehbi, "Uluslararası alandaki dergilerde ve medya organlarında yer aldı. Kısa bir süre içerisinde 140'tan fazla ülkeden üye sayısına ulaştı. Süratle de bu sayı artıyor. Ne kadar hoş bir ortamımız var ki, Nijerya'dan Afrika'dan gelen bir öğrenci KKTC Girne Amerikan Üniversitesi'nde böyle bir proje gerçekleştiriyor" şeklinde bu projeden duyduğu sevinci aktardı.

    Türkiye'de henüz yeni öğrenilen bu sosyal paylaşım sitesinin keşfedilmesinden sonra, Facebook'a göre kullanıcı sayısındaki oran şimdiden merak konusu olmuş durumda.







    Facebook'un pabucunu dama atacak! Yorumları