Türkiye 3G teknolojisinde dünya birincisi!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 12-23-2011 (05:30)   Son Mesaj: 12-23-2011 (05:30)    Cevap: 0    Gösterim: 553  

    12-23-2011

    Türkiye 3G teknolojisinde dünya birincisi!

    Türkiye 3G teknolojisinde dünya birincisi!
    Türkiye 3G teknolojisinde dünya birincisi!



    Ciliv, Türkiye'nin mobil iletişimde dünya birincisi, mobil internet hızında ise 43,2 mbps ile dünyada ikinci olduğunu, fiber internet konusunda ise Japonya'dan sonra ikinci ülke olduğunu belirtti.

    Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye'nin son yıllarda teknolojide büyük gelişme kaydettiğini belirtti. Ciliv, "Türkiye, artık teknolojide dezavantajlı değil, makul hale hale geldi. Teknolojiyi kullanarak dünyada birçok konuda birinci olabiliriz. Bu teknolojileri turizme, tarıma, taşımacılığa, perakendeye, sanayiye uygulamak mümkün." dedi.Turkcell, şirketlerin iş yapış biçimlerine katkı sağlamak ve karlılıklarını artırmak amacıyla başlattığı 'MobilŞirket' vizyonunu Antalya'da düzenlediği bir toplantı ile tanıttı. Toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye'nin 3G teknolojisine giren 101 ülke olduğunu, ancak son yıllardaki gelişmeyle mobil iletişimde dünya birincisi haline geldiğini söyledi. Mobil internet hızında ise 43,2 mbps ile dünyada ikinci olduğunu belirten Ciliv, "Fiber internet konusunda Japonya'dan sonra ikinci ülkeyiz. Turistlere, dünyanın en iyi iletişim altyapılarından birisini sunuyoruz." diye konuştu.

    Mobil teknolojilerin Türkiye'de büyük bir gelişim gösterdiğine dikkat çeken Ciliv, Türkiye'deki telefon trafiğinin yüzde 12'si sabit telefonlarla yapılan aramaların, yüzde 88'i ise mobil telefonlarla yapılan aramaların oluşturduğunu kaydetti. Mobil iletişimin yüzde sıfırdan yüzde 80'e çıktığı bilgisini veren Ciliv, şöyle devam etti: "Bugün internete bağlananların büyük bir kısmı sabitten bağlanıyor. 3G'nin gelmesiyle internete cepten bağlanmaya geçilmeye başlandı. Tabletler hızlı bir şekilde internete bağlanıyor. Artık sim kartla araçları takip temek mümkün. Bozdolabını sim kartla kontrol etmek mümkün oluyor."

    DATA TRAFİĞİ 5 YILDA 20 KAT ARTACAK Turkcell Genel Müdürü, Türkiye'de her 100 kişiden 10'unun akıllı cihazlar kullandığını aktarırken, "Bu çok önemli. Önümüzdeki yıllarda dünyadaki internet kullanıcılarının sayısı bu teknolojiler ile 1,5 milyardan 5 milyara çıkacak. Data trafiği önümüzdeki 5 yılda 20 misli artacak. Bunun da büyük bir kısmı yüzde 66 ile video olacak. Yüzde 6 dosya paylaşımı, yüzde 22'si datadan oluşacak." bilgilerini paylaştı. Süreyya Ciliv, Turkcell'in 9 ülkede 63 milyon müşterisi bulunduğunu, 9 ülkenin 5'inde açık farkla pazar lideri olduğu bilgisini de verdi.

    Şirketin kuruluşundan bu yana hep yatırıma önem verdiğini vurgulayan Ciliv, şunları kaydetti: "En yakın rakibimizden en az 5 bin 500 daha fazla noktada varız. 2G'den 3G'ye geçerken rakiplerimiz, 'ne gerek var, Türkiye 3G'ye hazır değil. Türkiye için çok erken, lüks, gerekli değil' diyorlardı. 2008 ve 2009 yılları dünyanın global ekonomik krize girdiği yıllarda herkes yatırımları keserken, biz frene değil, gaza bastık. Rekor yatırımlar yaptık. Bu sayede de Türkiye'de dünyanın en hızlı 3G'si Turkcell şebekesi. Ericsson'un 53 ülkedeki 639 3G santrali arasında data indirme hızı en yüksek ilk 11 santral Turkcell'de. Bu yatırımlar sadece mobil ortamda devam etmiyor. Fiber internet konusunda hızlı bir yatırım içindeyiz. Fiber altyapımız, 2011 sonunda 28 bin kilometreyi aşacak." Türkcell'in bu yatırım ve inovasyonlarla en yakın rakibine iki misli fark atarak pazar lideri olduğunu aktaran Ciliv, Türkiye'de 34,4 milyon müşterileriyle de Avrupa'nın üçüncü büyük operatörü olduklarını dile getirdi.

    TÜRKİYE'NİN 'MOBİLŞİRKET' HARİTASI ÇIKARILDI
    Bu arada, Turkcell, yeni vizyonunu hayata geçirmede ilk adım olarak, Türkiye'nin MobilŞirket envanterini çıkarmak üzere McKinsey Danışmanlık ile birlikte kapsamlı bir çalışma yaptı. 81 ilden 350 bini aşkın Turkcell'li şirket, geliştirilen MobilŞirket skoru algoritmasına uygun olarak değerlendirilmeye tabi tutuldu.

    Şirketlerin kullanımına sunduğu mobil teknoloji çözümleri "Temel Haberleşme, Bilgiye ve İşe Her Yerden Erişim, Süreç/Operasyon Yönetimi, Müşteriye Ulaşma" olarak 4 kategoride toplandı. Her bir çözüm kullanımına, şirkete sağladtığı faydayı da göz önünde bulundurarak bir skor belirlendi. Yapılan araştırmaya göre, en mobil iller İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Konya, Adana, Mersin, Gaziantep, Kayseri ve Denizli olarak sıralandı. Türkiye'nin en mobil sektörleri ise Finans, Üretim, İnşaat, Hızlı Tüketim Malzemeleri, Tekstil, Lojistik, Eğitim, Sağlık, Bilgi Teknolojileri ve Medya-Reklam oldu.





    Türkiye 3G teknolojisinde dünya birincisi! Yorumları