Komşuluk öldü, yaşasın sanal komşuluk!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 12-23-2011 (05:30)   Son Mesaj: 12-23-2011 (05:30)    Cevap: 0    Gösterim: 556  

    12-23-2011

    Komşuluk öldü, yaşasın sanal komşuluk!

    Komşuluk öldü, yaşasın sanal komşuluk!
    Komşuluk öldü, yaşasın sanal komşuluk!



    İngiliz Daily Mail Gazetesi'nde yer alan habere göre yoğunluktan görüşemeyen komşular artık sanal alemde birbirlerinin kapısını "tık"lıyor.

    Yeni kurulan internet siteleri, tebriklerin, başsağlıklarının, etkinlik duyurularının, gündemdeki konular tepki göstermenin sanal ortamda olduğu bir dönemde komşuluğa el attı. "Nextdoor.com", "EveryBlock.com" ve "HeyNeighbor.com" gibi siteler kullanıcılarının komşularıyla iletişim kurmalarını sağlıyor. Bu sitelerde, komşular birbirlerinin "sanal kapıları"nı çalıyor. PEW Araştırma Merkezi'nin bir araştırmasının katılımcıların yarısından azının komşularının adını bildiğini ortaya koyduğunu anımsatan Nextdoor.com'da şu mesajı veren bir klip yayınlanıyor:

    "Komşularımızın bizlere yardım edebileceği çok alan var ama bugünlerde çoğu kişi komşularını tanımıyor ya da onlarla nasıl iletişim kuracağını bilmiyor."Sanal komşuluk sitelerinin yöneticileri teknolojinin uzaklarda olanlarla iletişimi kolaylaştırdığını anımsatarak "Şimdi de yakında olanlarla iletişim sağlamanın zamanı" görüşünde birleşiyor. Sitelerde yerel esnafa puan veriliyor, bebek bakıcısı öneriliyor, evdeki işler için gereken teknisyenlerin adresleri, hatta istemediğiniz koltuğu nasıl taşıtabilaceğiniz konusunda öneriler bile yayınlanıyor. Siteler, komşuları sanal ortamda buluşturduktan sonra yüz yüze buluşmalarını da teşvik ediyor. HeyNeighbor'ın kurucularından Daniel Dietrich, "Birçok işin dijital ortamda yürüdüğü bu dönemde birinin kapısını çalıp 'Merhaba ben yan komşunuzum' demek zor gelebilir ama sanal ortamda tanıştıktan sonra bunu yapmak daha kolay. Bu nedenle bu siteler komşuluk ilişkisini yeniden canlandıracak" diyor.







    Komşuluk öldü, yaşasın sanal komşuluk! Yorumları