Sanal gıda satışı mercek altında!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 07-21-2011 (12:05)   Son Mesaj: 07-21-2011 (12:05)    Cevap: 0    Gösterim: 593  

    07-21-2011

    Sanal gıda satışı mercek altında!

    Sanal gıda satışı mercek altında!
    Sanal gıda satışı mercek altında!



    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, merdiven altı üretimle birlikte internette gıda satışını da mercek altına aldı.

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, gıda denetiminde yeni bir sistem geliştireceklerini belirterek, "Her ülke denetim sistemini sosyal şartlarına göre belirler. Biz pazardan sucuk, yumurta alan bir toplumuz. Gıda sektöründe kayıt dışının en önemli ayağı merdiven altı üretim. Şimdi buna internetten satış da eklendi" dedi.

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca son dönemde incelemeye alınan 22 bini aşkın gıdanın bin 200'e yakınının mikrobiyolojik ve kimyasal açıdan mevzuata uygun olmadığı saptandı. Bu ürünler piyasadan toplatıldı. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte piyasadaki gıda ürünlerine yönelik denetimler de sıklaştırıldı. Bakan Eker, gıda ürünlerine yönelik denetimlerin AB standartlarına çekileceğini belirtirken, "Gıda denetiminde yeni bir sistem geliştireceğiz. Özellikle son 6 yıldır yoğun bir çalışma yürütüyoruz" dedi.





    Sanal gıda satışı mercek altında! Yorumları