Bir zamanlar kral oydu!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 07-21-2011 (12:05)   Son Mesaj: 07-21-2011 (12:05)    Cevap: 0    Gösterim: 724  

    07-21-2011

    Bir zamanlar kral oydu!

    Bir zamanlar kral oydu!
    Bir zamanlar kral oydu!



    iPod satışları büyük oranda düştü

    Apple'ın yakın geçmişte fırtına gibi esen efsanesi hızla eriyor; yolun sonuna yaklaşıyor...


    Çıktığı günden bu yana neredeyse yok satacak bir hal alan Apple'ın dünyaca ünlü portatif müzik cihazı iPod, geçtiğimiz yıllar içerisinde, satış rakamlarında gözle görünür bir düşüş yaşadı.Yapılan açıklamaya göre; 2008 yılının son çeyreğinde Amerika'da yapılan toplam iPod satışı 22.7 milyondu. Nitekim piyasa analizcilerine göre Apple'ın gelecek hafta yapacağı mali gelir açıklamasında bu rakamın çok daha düşük olarak açıklanmasını bekleniyor. Zira rakamlar, Apple'ın 2011 yılının ikinci çeyreği biterkenki iPod satışını sadece 8.39 milyon olarak gösteriyor. Eğer bu rakamlar doğruysa, iPod, satışlarında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7.2'lik bir düşüş yaşamış oluyor.

    Biraz da iyi haber verelim...

    Peki, Apple için hiç mi iyi haber yok? Tabii ki var. Çünkü Apple halen portatif MP3 cihazlar arasında yüzde 70 gibi yüksek bir pazar payına sahip. Sony, Microsoft ve birçok diğer markanın geçen zaman içerisinde piyasaya çıkardıkları herhangi bir MP3 oynatıcı, Apple iPod'un satış rakamlarının yanından bile geçemedi. Bu durum, aslında portatif müzik çalar piyasasının daraldığını göstermesi açısından da oldukça önemli.Her ne kadar iPod satışlarında bir düşüş olsa da Apple'ın iPhone ve iPad ürünlerinden yaptığı satış miktarı halen yükselişte.

    Apple'sa iPod satışlarında düşüşe bir dur demek için kolları çoktan sıvamış durumda. Yeni iPod modelleri büyük bir ihtimalle bu yılın Eylül ayında raflardaki yerini almış olacak.







    Bir zamanlar kral oydu! Yorumları