5 yıllık ömrü kaldı   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 07-21-2011 (09:47)   Son Mesaj: 07-21-2011 (09:47)    Cevap: 0    Gösterim: 699  

    07-21-2011

    5 yıllık ömrü kaldı

    5 yıllık ömrü kaldı
    5 yıllık ömrü kaldı



    HP Türkiye Müdürü Serdar Urçar, cep telefonlarının konuşulan değil, mesajlaşılan bir cihaz haline geldiğini söyledi.

    Son 4-5 yılda bilgisayarın 'sokağa taştığını' vurgulayan Urçar, geçen yılın son çeyreğinde akıllı cep telefonları ve tabletlerin satışının masaüstü ve kişisel bilgisayarları geçtiğini kaydetti.Teknolojideki hızlı gelişme, bilişim cihazlarının hızla 'eskimesi'ne sebep oluyor. HP Türkiye Müdürü Serdar Urçar, cep telefonlarının 4 ya da 5 yıl ömrü kaldığı görüşünde. Urçar, "Artık cep telefonları çok fazla konuşulan değil, mesajlaşılan bir cihaz haline geldi. Son 4-5 yılda bilgisayarın da sokağa taşınmasıyla beraber masa ve dizüstü bilgisayarları dönüşmeye, pil ömrü uzun cep bilgisayarları, akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayarlar ortaya çıkmaya başladı." dedi. Bu dönüşümün cep telefonlarının ömrünü sonlandıracağını vurgulayan Urçar, hatta dönüşümün beklenilenden daha hızlı yaşanacağını kaydetti.Zaman'a konuşan HP Türkiye Müdürü Urçar, geçen yılın son çeyreğinde ilk defa akıllı cep telefonları ve tabletlerin satışının kişisel bilgisayar ve masaüstü bilgisayarları geçtiğini, aradaki farkın katlanarak artacağını söyledi. Urçar, bu dönüşüm sebebiyle bu yıldan itibaren satılan dizüstü bilgisayar ve masaüstü bilgisayar sayısının yerinde saymaya başlayabileceğini kaydetti. Bilgisayarlarda yaşanan değişime HP'nin ayak uydurup uyduramadığı ile ilgili sorusu üzerine Serdar Urçar, "HP, ilk tabletini 'touchpad' 1 Temmuz'da ABD'de lanse etti. 15 Temmuz'da ise Avrupa'da İngiltere, Fransa ve Almanya'da tanıttı. Türkiye'ye ise 6 ay sonra gelecek." bilgisini verdi. Türkiye için altyapı hazırlıklarının başladığını vurgulayan Urçar, Touchpad'in Amerika'da 499 dolardan satışa sunulduğunu, Türkiye fiyatının ise henüz belli olmadığını açıkladı.


    Şirket, küçük ve orta boy işletmelerle (KOBİ) de yakından ilgileniyor. "Türkiye'de KOBİ'lerin 200-250 bini teknolojiye ciddi yatırım yapıyor. Biz 750'siyle yakın temas olmak üzere 5 bin KOBİ ile ciddi ilişki içersindeyiz. Türkiye'deki 2 milyon KOBİ'nin 400 bini HP ürünü kullandı, kullanıyor." diyen Serdar Urçar, son 2 yıldır kişisel bilgisayarlardan ziyade kurumsal altyapı ve kurumsal teknolojik çözümler alanında hızla büyüdüklerine dikkat çekti. Urçar, Türkiye'nin son dönemde daha fazla uluslararası oyun oynamaya başlaması sebebiyle şirket olarak kurumsal alana ağırlık vereceklerini kaydetti. Urçar, bu sebeple şirketlerin daha verimli, bilgiye daha hızlı ulaşır şekilde çalışması gerektiğini, bunun için 150 yetkili iş ortağıyla çalışmaya başladıklarını söyledi. Şirket, kişisel bilgisayarda yüzde 18, baskı cihazları pazarında yüzde 45 pazar payıyla lider. Keza sunucu pazarında da ipi önde göğüsleyen şirket, genel bilişim pazarında da yüzde 13 pazar payı ile ilk sırada.
    Çorlu'daki fabrikaya 1.300 kişi daha alacakHP'nin şubat ayında Çorlu'da kurulan ve yüzde 10 kapasite ile çalışmaya başlayan bilgisayar üretim fabrikasında kapasite yüzde 70'e ulaştı. 150 kişilik istihdamla üretime başlayan fabrikada çalışan sayısı 700'ü buldu. HP Genel Müdürü Serdar Urçar, işlerin aynı hızla devam etmesi halinde 6 ila 12 ay içerisinde çalışan sayısının 2 bine çıkacağını açıkladı. "Bu fabrikada şu an masaüstü bilgisayar üretimi gerçekleştiriliyor. Böyle giderse yakın zamanda kartuş, bilgisayar sunucuları gibi cihazlar da burada imal edilecek." diyen Urçar, üretilen bilgisayarların yüzde 90'ının komşu ülkelere ihraç edildiğini açıkladı. 60 milyon dolarla kurulan fabrika, yüzde 100 kapasite ile çalıştığı takdirde yılda 2,4 milyon adet bilgisayar üretebiliyor.


    RAKAMLARLA HPDünya ciro 126 milyar dolar

    Dünya çalışan sayısı 320 bin

    Türkiye çalışan sayısı 450

    Türkiye fabrika istihdam 700

    2010'da Türkiye'deki bilgisayar satışı 546 bin







    5 yıllık ömrü kaldı Yorumları