İşletmeler siber saldırı altında!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 07-19-2011 (14:03)   Son Mesaj: 07-19-2011 (14:03)    Cevap: 0    Gösterim: 734  

    07-19-2011

    İşletmeler siber saldırı altında!

    İşletmeler siber saldırı altında!
    İşletmeler siber saldırı altında!



    Kaspersky Lab BT Güvenlik Riskleri araştırmasına göre işletmelerin %30’u siber saldırıların hedefinde olduklarını düşünüyor.

    Güvenli içerik ve tehdit yönetimi çözümleri lideri Kaspersky Lab’in küresel araştırma ajansı B2B International ile birlikte yaptığı BT Güvenlik Riskleri araştırma sonuçlarına göre şirketlerin yüzde 30’u siber saldırılarda özellikle hedeflendiklerini düşünüyor.

    Toplam 11 ülkeden 1,300 BT profesyonelin katıldığı araştırma sonuçlarına göre son 12 aylık dönemde işletmelerin %61’inin yaşadığı ortak tehlike ise kötü amaçlı yazılımların bulaşması olarak gözlemlendi. İşletmeleri hedef alan diğer siber saldırı çeşitleri arasında ise spam, e-dolandırıcılık, ağlara izinsiz girme ve hizmet engelleme yer alıyor.

    Şirketlerin %9’unun BT güvenliklerini hedefleyen en az bir saldırıya maruz kaldıklarını itiraf ettiği araştırmanın en dikkat çekici sonucu ise işletmelerin yaklaşık üçte birinin siber saldırıların hedefinde olduklarını düşünmesi oldu.

    “Firmaların sadece %9’unun saldırılarda hedef alınması düşük bir oran gibi gözükebilir ancak bu oran aynı zamanda korku verecek kadar yüksek” diyen Kaspersky Lab CEO’su ve kurucusu Eugene Kaspersky araştırma sonuçlarını şöyle değerlendiriyor: “Hedefli saldırıları organize etmek oldukça zaman alıyor. Bunun için siber suçluların spesifik hedefleri için düzenleyecekleri saldırıları da buna uygun bir hale getirmeleri gerekiyor. Bu yüzdenin daha yüksek olmamasının tek sebebi bu gibi saldırıların gizli kalacak şekilde tasarlanmış olması. Bu nedenle şirketler bu saldırıları çoğu zaman farketmiyorlar” dedi.

    Kaspersky Lab tarafından yapılan araştırma sonuçları hakkında detaylar için burayı tıklayınız .





    İşletmeler siber saldırı altında! Yorumları