ABD'de sanal duruşma dönemi   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 07-19-2011 (13:05)   Son Mesaj: 07-19-2011 (13:05)    Cevap: 0    Gösterim: 692  

    07-19-2011

    ABD'de sanal duruşma dönemi

    ABD'de sanal duruşma dönemi
    ABD'de sanal duruşma dönemi



    Amerikan tarihinde ilk kez sanık ifadeleri internet üzerinden görüntülü konuşma ile alındı.

    Amerika Birleşik Devletleri’nde bir mahkeme, yargılama sürecinde bir ilke imza attı.
    İki yıl öncesine kadar, Alfonso Mejia (alfonzo mehya) ve Margarita Almaraz, Almaraz’ın önceki ilişkisinden olan iki kızı ile beraber Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşıyordu. Kaçak göçmen olarak ülkede bulunan Mejia hakkında, üvey kızlarına şiddet uygulamak iddiası ile dava açıldı. Amerika Birleşik Devletleri doğumlu olan çocuklar sosyal hizmetler tarafından koruma altına alındı. Anne ve üvey baba ise sınırdışı edildi.

    Ancak çocukların velayetini geri almak için başlatılan hukukî süreç aile için kolay değildi. Gelir seviyesi düşük Meksikalı ailenin duruşmalara katılmak için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmesi oldukça güçtü. Ailenin avukatı, davanın görüldüğü mahkemeyi, daha önce denenmemiş bir yöntemi uygulamaya ikna etti. Ve Meksikalı çift, duruşmalara internet üzerinden katılmaya başladı. Görüntülü konuşma sistemi ile anne ve üvey babanın ifadeleri alındı.

    Mahkeme, terapi görmeye başlayan ve gerekli diğer şartları yerine getiren çiftin çocukları geri almasına karar verdi. Anne Margarita Almaraz, 2 yıl aradan sonra kızlarına yeniden kavuştu.







    ABD'de sanal duruşma dönemi Yorumları