"Süper basit" 7 ipucu!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 07-19-2011 (09:21)   Son Mesaj: 07-19-2011 (09:21)    Cevap: 0    Gösterim: 604  

    07-19-2011

    "Süper basit" 7 ipucu!

    "Süper basit" 7 ipucu!



    Bu ipuçları ile zararlılar sizi bulamayacak!

    Kapsamlı ya da pahalı yazılımlar kullanmadan, sadece bu basit 7 ipucuyla PC'nize hayat verin!


    İnternetin önümüze sunduğu olanakları saymakla bitiremeyiz. Ancak bazen fazla merak, bizi hiç de tehlikeli gibi görülmeyen sanal tuzakların içerisine düşürebilir. PC'nizdeki zararlıları bulmak kolay olduğu kadar, onların bulaşmasına engel olmak da oldukça kolay. Tüm ihtiyacınız olan biraz sağ duyu. İşte zararlılara yakalanmamak için dikkat etmeniz gereken önemli 7 nokta.Sadece güvendiğiniz bağlantıları ve indirmeleri açın: Bunu yapmadığınız takdirde bir zararlının PC'nize bulaşmasına kesin gözle bakabilirsiniz. Bu tür web sitelerinde dolaşmak zorundaysanız, sisteminizde gerekli güvenlik yazılımlarının yüklü olduğundan emin olun.

    E-postalarda HTML'i kapatın: Zararlıların en çok yayıldığı yollardan bir tanesi de e-postalar. Bazı zararlı e-postalar, HTML görünümünde otomatik olarak çalışan kodlara başvurabilirler. Sadece tanıdığınız kaynaklardaki HTML içeriğini görüntüleyin.

    E-posta ekleri ve korkutma taktikleri

    Tanımadığınız e-posta eklerini açmayın: Kaynağına güvenmediğiniz e-posta ek dosyalarını açmayın. Birçok webmail istemcisi, ek dosyaları siz açmadan önce tarayacaktır. Masaüstü istemcilerinin de çoğu, ek dosyaları taramanıza izin veriyor. Bu adımı atlamayın.Sahtekarlıkların ve olta saldırılarının nasıl çalıştığını anlayın: Sahtekarlıklar ve olta saldırıları, sahte Facebook uyarılarının veya sahte banka e-postalarının arkasına saklanabilir. E-postadaki bağlantıyı takip ederek istenen bilgileri doldurduğunuzda, bilgilerinizi hırsızların eline teslim etmiş olacaksınız.

    Korkutma taktiklerine aldanmayın: Bu tür girişimler birçok farklı şekilde önünüze çıkabilir. Genel olarak güvenmediğiniz kaynaklardan anti-zararlı yazılımlarını asla yüklememelisiniz. Web sitelerinde beliren antivirüsünüzün tarinin geçtiği, PC'nizde virüs olduğu gibi uyarılara inanmayın. Bu tür siteler, size antivirüs yazılımı sunar gibi yaparak PC'nize bir zararlı indirmenizi amaçlamaktadır.

    Harici sürücülere dikkat edin

    Bilgisayarınıza bağlandığınız harici sürücüleri tarayın: PC'nize arkadaşınızın USB belleği gibi harici bir sürücü bağlandığınızda, anti virüs yazılımınızın onu taradığından emin olun.Yazılım yüklerken dikkat edin: Yazılım yükleyicileri genellikle araç çubuğu veya ek programlar gibi isteğe bağlı yüklemelerle geliyorlar. Bir program yüklerken neleri kabul ettiğinize çok dikkat edin ve tanıdık gelmeyen araçların işaretini kaldırarak yüklemeyin.







    "Süper basit" 7 ipucu! Yorumları