Süper hızlı masaüstü bilgisayarlar!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 07-18-2011 (13:01)   Son Mesaj: 07-18-2011 (13:01)    Cevap: 0    Gösterim: 759  

    07-18-2011

    Süper hızlı masaüstü bilgisayarlar!

    Süper hızlı masaüstü bilgisayarlar!
    Süper hızlı masaüstü bilgisayarlar!



    iMac modelleri Thunderbolt ile fırtına gibi esecek.

    Türkiye’nin dijital yaşam koçu Bilkom’un desteğiyle pazara sunulan dört yeni iMac modeli, kullanıcı beklentilerini aşan Thunderbolt teknolojisi ile “süper hızlı masaüstü bilgisayarlar” çağını başlatıyor.


    Yeni nesil dört çekirdekli Intel Core i5 işlemcisi ve Thunderbolt I/O teknolojisi ile performansın zirvesine çıkan yeni iMac’ler kullanıcının bilgisayar deneyiminde yeni bir kilometre taşı olacak. Yeni Thunderbolt I/O teknolojsi tam uzunlukta bir HD filmi 30 saniyeden daha az, bir yıl kesintisiz çalınabilecek MP3 arşivini ise 10 dakika gibi çok kısa bir sürede yedekleyebiliyor.

    Çağdaş insanın yaşam tarzını günümüzün en gelişmiş teknolojileri ile destekleyen Bilkom, tüketicinin büyük bir merakla beklediği yeni iMac serisini kamuoyunun beğenisine sundu. Dört farklı model ile vitrinlerde yerini alan şık iMac masaüstü bilgisayarlar, USB’den 12 kat, Firewire’dan 20 kat hızlı yeni Thunderbolt teknolojisi ile “süper hızlı masaüstü bilgisayarlar” çağını başlatıyor.

    iMac kullanıcıları Thunderbolt ile tam uzunlukta bir HD filmi 30 saniyeden daha kısa sürede bilgisayarlarına kaydedebildikleri gibi bir yıl süresince kesintisiz çalabilecekleri MP3 arşivlerini 10 dakika gibi çok kısa bir sürede yedekleyebiliyorlar.

    Yeni nesil dört çekirdekli işlemcileri, muhteşem görüntüler sunan yeni grafik kartı, yüksek hızda veri aktarımı için geliştirilen özel Thunderbolt I/O teknolojisi ve yeni FaceTime HD kamerası ile yeni iMac modelleri, teknolojide performansın zirvesini oluşturuyor. Bir önceki modellerden yüzde 70 daha hızlı çalışan yeni iMac modelleri üç kat daha yüksek performans sağlayan yeni grafik kartıyla rakipsiz bir konumda yer alıyor.

    Kullanıcılar, yeni iMac’te kullanılan yüksek performanslı dört çekirdekli Intel Core i5 işlemcilerinin yerine isterlerse 3.4 GHz’e kadar hızlanabilen Core i7 işlemcilerini de tercih edebiliyor.

    Yeni iMac’ler, üzerlerinde yerleşik gelen FaceTime HD kamerası ve Apple’ın tüm görüntü ayrıntılarına hakim geniş ekran video teknolojisini içeren FaceTime yazılımı ile anılarını saklamak isteyen ailelerin yeni gözdesi olacak. 720p çözünürlüğüne sahip yeni kamera FaceTime HD kullanan tüm Mac modellerinin yanı sıra iPad 2, iPhone 4, mevcut iPod touch ve diğer Intel tabanlı Mac modellerinin standart çözünürlüklü video çağrılarını destekliyor.

    Gözlerinize inanamayacaksınız

    Masaüstü bilgisayarların dünyasında gerçek bir değişimi başlatması beklenen Thunderbolt I/O teknolojisi ilk kez iMac modelleri üzerinde kullanıcıya erişiyor. “Hepsi birarada” iMac bilgisayarlarına sınırsız genişleme olanağı veren Thunderbolt yuvalarından, 21,5 inç’lik modellerde bir adet, 27 inç’lik iMac’lerde ise iki adet bulunuyor. Intel ve Apple işbirliği ile geliştirilen bu yeni teknoloji, iki yönlü olarak her biri saniyede 10 Gigabit hız sağlayan iki kanalıyla inanılmaz bir hızda veri aktarımı gerçekleştiriyor.
    Thunderbolt, RAID disk serileri gibi yüksek performans gerektiren harici cihazlara PCI Express erişimi sağlamasının yanı sıra Firewire ve USB bağlantılarına sahip tüketici cihazlarını, adaptörler yardımıyla da Gigabit Ethernet network cihazlarını destekliyor. Thunderbolt ayrıca kullanıcıya yüksek çözünürlüklü ekranların kullandığı DisplayPort desteğini sunarken, HDMI, DVI ve VGA ekranlar için kullanılan adaptörlerle birlikte de çalışabiliyor.

    Sınırsız mobil özgürlük

    Kablosuz ve Bluetooth iletişim teknolojileri ile mobil yaşamın sınırsız özgürlüğünü kullanıcıya sunan yeni iMac modellerinde Wi-Fi 802.11n kablosuz ağ teknolojisi, evde ve dışarıda internete hızlı ve sorunsuz bağlanma imkanı sunuyor.

    Bluetooth kablosuz teknolojisi ise bilgisayar kullanıcılarının Apple Wireless Keyboard ve kablosuz Mighty Mouse gibi cihazları herhangi bir kabloya ihtiyaç duymadan her türlü ortamda çok rahat ve esnek bir şekilde kullanmasını sağlıyor.

    Çevre dostu bileşenler kullanıldı

    iMac’lerin imzasını taşıyan klasik aluminyum ve cam karışımı zarif tasarımı, muhteşem IPS LED arka aydınlatmasına sahip yüksek çözünürlüklü ekranı, SD kart yuvası ve Apple’ın yenilikçi Magic Mouse ya da Magic Trackpad’i ile yeni modeller, Mac kullanıcılarının estetik ve ergonomi arayışlarına cevap veriyor.

    Apple’ın sürdürülebilir ve çevreci yaklaşımı yeni iMac masaüstü serisinde de devam ediyor. Enerji kullanımı alanında sıkı standartlar getiren Energy Star 5.2 gereksinimlerine yanıt veren gelişmiş enerji tasarrufu özellikleri ve EPEAT Gold oranlarını başarıyla karşılayan teknolojisi iMac’leri özellikle kurumlar için önemli bir tercih unsuru yapıyor.

    Zengin uygulama dünyası

    Yeni iMac modelleri dünyanın en gelişmiş işletim sistemi Mac OS X Snow Leopard ve fotoğraf, video, müzik paylaşımında kullanılan Apple’ın yenilikçi iLife yazılım setiyle kullanıcıya zengin bir platform sunuyor.

    iMac modelleri ile gelen iLife 11 uygulama seti içinde bireysel yetenekleri öne çıkaran yetkin yazılımlar yer alıyor. Fotoğrafların incelenmesi, düzenlenmesi ve paylaşımını sağlayan iPhoto, ev videolarının güçlü ve etkili araçlarla kolayca eğlenceli yapımlara dönüştüren iMovie ve kullanıcının kendi müziğini oluşturmasını ve hatta çalmasını sağlayan GarageBand yazılımı geleceğin sanatçılarına yeteneklerini ortaya koyma fırsatı veriyor.

    Dört farklı model olarak geliyor

    Apple Store’larda yerini alan yeni iMac’ler, tüketicinin değişik ihtiyaçlarına cevap veren dört farklı konfigürasyon ile vitrinlerde yerini aldı.

    21.5 inç iMac masaüstü bilgisayarlar tüketiciye iki ayrı konfigürasyonla ulaşıyor: 2.5 GHz dört çekirdekli Intel Core i5 işlemciye sahip modelde grafik kartı olarak AMD Radeon HD 6750M ve 500 GB sabit disk bulunuyor. Diğer konfigürasyon ise 2,7 GHz dört çekirdekli Intel Core i5 işlemci, AMD Radeon HD 6770M grafik kart ve 1 TB sabit disk ile biraz daha yüksek bir profil sunuyor.

    27 inç iMac’lerde iki ayrı model olarak geliyor: 2.7 GHz dört çekirdekli Intel Core i5 işlemci, AMD Radeon HD 6970M ve 1 TB sabit diskli modelin yanı sıra 3.1 GHz dört çekirdekli Intel i5 işlemcili, AMD Radeon HD 6970M grafik kartlı ve 1 TB kapasiteli sabit diskli model, kullanıcıların bir masaüstü bilgisayardan bekledikleri en yüksek performansı ve konforu sağlıyor.






    Süper hızlı masaüstü bilgisayarlar!Süper hızlı masaüstü bilgisayarlar!Süper hızlı masaüstü bilgisayarlar!Süper hızlı masaüstü bilgisayarlar!Süper hızlı masaüstü bilgisayarlar!




    Süper hızlı masaüstü bilgisayarlar! Yorumları