Avrupa tek ses olmalı!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 07-16-2011 (15:03)   Son Mesaj: 07-16-2011 (15:03)    Cevap: 0    Gösterim: 664  

    07-16-2011

    Avrupa tek ses olmalı!

    Avrupa tek ses olmalı!
    Avrupa tek ses olmalı!



    Fujitsu Avrupa Birliği'nin bir Bulut stratejisi oluşturması gerektiğine inanıyor.

    Fujitsu, yayınladığı bir makale ile Avrupa Birliği'nin bir Bulut Bilişim stratejisi oluşturması gerektiğine dikkat çekti. Makalede hükümetlerin ve üreticilerin ortak çalışmasının önemi vurgulanırken, Bulut Bilişim'in yasal bir çerçeve ve standarda oturtulması halinde Avrupa'nın Amerika'ya karşı rekabet avantajı elde edeceği öngörülüyor.

    Fujitsu CTO'su Dr. Joseph Reger tarafından kaleme alınan makalede, kuruluşların bulut hizmetlerini yaymak ve bu hizmetleri BT altyapılarına entegre etmek üzere bir yol bulmaları gerektiği vurgulandı. Makalede, bu alandaki yasal çerçeve ve standartların hızla oluşturulmasını ve bunu yaparken de Avrupa'daki üreticilerin ortak hareket etmeleri gerektiği ifade edildi.

    Dr. Joseph Reger sözlerine şöyle devam etti:

    "Bulut Bilişim bundan bir kaç yıl önce pek de tartışılan bir konu değildi ancak şimdi daha çok şirket Bulut çözümlerimden faydalanıyor. Bulut Bilişim, mevcut teknolojinin farklı sektörlerdeki çözümler için artık hazır olduğunu gösteriyor. Avrupa'daki üreticilerin Amerika'ya karşı bir rekabet avantajı elde edebilmeleri için ortak bir bilinçle hareket etmeleri gerekiyor. Aksi halde Bulut konusunda Avrupa pazarı Amerika'nın gerisinde kalarak, bir hayal olmaktan öte gidemeyecektir."

    Buluttaki veri yönetimi yasal çerçeve ile bir standarda oturtulmalı

    AB Rekabetten Sorumlu Komiserinin Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada AB genelinde bir Bulut stratejisinin gereğine dikkat çektiğini hatırlatan Reger, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Politikacıların Avrupa'nın geleceğinde kritik öneme sahip olan Bulut'un önemini farketmeleri çok sevindirici. AB'de sağlam ve birleşik bir bulut altyapısı oluşturulması için belirli ön koşulların yerine gelmesi gerekiyor. Veri yönetimi için ortak bir yasal çerçeve hazırlanması ise en önemli konu. Avrupa bu noktada ikiye bölünmüş durumda. Avrupa genelindeki ve global çaptaki yerel kanunlar ulus ötesi bulutlara tamamen karşı çıkıyor. Oysa ki, kurumların ihtiyaçlarını en avantajlı şekilde karşılayabilmeleri için tüm Avrupa'yı kapsayan modern bir Pan-Avrupa kanununa ihtiyaç var."

    Reger makalesinde, üreticilerin bu standartları hükümetlerle işbirliği içinde hazırlamaları gerektiğine dikkat çekerek, birlikte tek sesli olarak hareket etmenin uzun vadede bölge için avantaj oluşturacağını söyledi.

    Standart yok, entegrasyon sorunlu

    Standartların henüz oturmamış olması bulutu erken kullanmaya başlayanlar için bir dezavantaj olabilir. Entegrasyon sırasında daha önceden öngörülemeyen ilave maliyetler nedeniyle bu kurumlar bulutu kullanmaktan kolayca vazgeçebilirler. Öte yandan standartlar oturduktan sonra oluşan yüksek güvenlik sayesinde pazarda hareketlenme görülebilir.

    Bulutu bağımsız otoriteler denetlemeli

    Dr. Reger makalesinde standartların uygulanıp uygulanmadığını takip etmek üzere bağımsız sertifikasyon otoritelerine ihtiyaç olduğunu belirtti. Bu otoritelerin gerekli kapasiteler ile yetkileri sağlayacağını ve bölgede yaygın şekilde kabul edilmelerinin ayrıca önemli olacağını ifade etti. Ancak bunun için saygın kurumlar olarak kabul edilmeleri ve gerektiğinde hükümetlerle birlikte çalışmaları gerekiyor.







    Avrupa tek ses olmalı! Yorumları