Google+, "yok artık" dedirtiyor!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 07-16-2011 (15:03)   Son Mesaj: 07-16-2011 (15:03)    Cevap: 0    Gösterim: 669  

    07-16-2011

    Google+, "yok artık" dedirtiyor!

    Google+,
    Google+, "yok artık" dedirtiyor!



    Google+, sadece iki haftada yaptıklarıyla "yok artık" dedirtiyor: İşte Google+'ın ilk 2 haftası!

    Google+'ın henüz kullanıcılaryla buluşma süresi iki haftayı bulmadı ancak şimdiden 4,5 milyon gibi bir kullanıcı sayısından söz ediliyor. Rakiplerinin özellikle Facebook ve Twitter'ın gelişmelerini yakından takip ettiği Google+, bazı özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. İşte henüz iki haftalık olan Google+'nın yaşadığı gelişmeler. Google+'ya diğer sosyal ağların önemli isimleri, düşmanını daha iyi tanımak ya da yeni sosyal ağda kendilerine yer bulmak için kullanıcı hesabı açtılar. Özellikle Digg kurucusu Kevin Rose sitesini ve tüm çevrimiçi aktivitelerini Google+'a yönlendirdiğini açıkladı. Hatta MySpace'in kurucu ortaklarından Tom Anderson ve Facebook'un meşhur kurucusu Mark Zuckerberg de yeni sosyal ağa katılan isimlerden.

    Google+'ın sosyal ağa bağlı kullanıcıları da yalnızca iki haftada 40 sayfalık ipuçları içeren bir döküman yayınladılar. Döküman çemberleri ve gizlilik özelliklerini kullanıcıların nasıl daha kolay kullanabileceğine dair ipuçları içeriyor. Yazılar şu anda yalnızca İngilizce olsa da Çince, Almanca ve Rusça'ya çevriliyor.

    Twitter'ın peşinde...

    Google'ın Facebook'u yakalayabilmesi için çok daha fazla yol alması gerekiyor ancak bazı internet araştırmacılarına göre, Google+ şimdiden Twitter'ın peşine düştü. Çok ziyaret alan 10 bin internet sitesinde yapılan araştırmada bu sitelerin yüzde 4.5'unda "+1" tuşunun, yüzde 2.1'inde ise Twitter tuşlarının olduğu ortaya çıktı. Tabii Facebook'un bu sitelerdeki oranı yüzde 20'lerde. Ayrıca şu anda olmasa da Google+ sosyal ağını şirketlere açmaya hazırlanıyor. Bu gelişmeyle beraber Groupon ya da Facebook Deals gibi şirketleri Google+'da Google Offers şeklinde görebiliriz.

    Google+ şimdilik doğrudan üye almıyor ancak arkadaşlarınızı davet etmeniz mümkün. Tabii bu durum da davetlerin kapanıp açılmasıyla Google+'ta son zamanlarda biraz sıkıntılı anlar doğurmuştu. Ancak görünen o ki Cumartesi gününden bu yana arkadaşlarınızı davet etme seçeneği açık ve böyle kalacak gibi görünüyor.







    Google+, "yok artık" dedirtiyor! Yorumları