İnternetteki 'çakma' ürünler tehlike saçıyor   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 07-15-2011 (18:25)   Son Mesaj: 07-15-2011 (18:25)    Cevap: 0    Gösterim: 529  

    07-15-2011

    İnternetteki 'çakma' ürünler tehlike saçıyor

    İnternetteki 'çakma' ürünler tehlike saçıyor
    AB, internet üzerinden satılan sahte ürünler konusunda uyardı.

    Diyet haplarından, sigara ve şampuana kadar pek çok ürünün sahtesi ele geçirilirken, bunların sağlık açısından tehlikelerine de dikkat çekildi.

    İnternetteki ecza sitelerinde satılan ilaçlar ya da herhangi bir internet sitesinden satın alınan krem ya da şampuanlar… Avrupalı gümrük memurları, internet üzerinden satılan sahte ürünlere her geçen gün daha fazla rastlar oldu. AB Komisyonu'nun Gümrük Birliği ve Vergilerden Sorumlu Üyesi Algirdas Semata, Brüksel’de yaptığı açıklamada tüketicileri internette satılan sahte ürünler konusunda uyardı. Bunların sağlık açısında da tehlike arz edebileceğini kaydeden Semata, geçen yıl satılan sahte ürünlerin değerinin toplamda 1 milyar euroyu bulduğunu kaydetti.Türkiye de listede

    2009 yılında 43 bin sahte ürün gönderimi tespit edilirken, bu rakamın geçen yıl 80 bine ulaştığı belirtildi. Ürün korsanlığına en fazla yüzde 34’lük bir oranla sigaralarda, yüzde 16’lık bir oranlaysa büro malzemelerinde rastlanıldı. Ele geçirilen sahte sabun, seyahat malzemeleri ve ilaç gibi ürünlerin oranı ise yüzde 14,5 civarında. Ayrıca cinsel gücü artırıcı ilaçlar ya da diyet haplarının da sahteleri ele geçirildi.

    Ele geçirilen sahte ürünlerin yüzde 85’i Çin’den gelirken, sahte gıda malzemesi ve içeceklerde ise Türkiye, Tayland ve Hindistan’ın üst sıralarda yer aldığı belirtildi.







    İnternetteki 'çakma' ürünler tehlike saçıyor Yorumları