"Apple önce işini yapsın!"   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 07-14-2011 (18:00)   Son Mesaj: 07-14-2011 (18:00)    Cevap: 0    Gösterim: 593  

    07-14-2011

    "Apple önce işini yapsın!"

    "Apple önce işini yapsın!"



    HTC'den Apple davalarına tokat gibi cevap!

    Cep devi HTC'nin, kendisine dava açan Apple'a verdiği sert cevap, yenilir yutulur gibi değil...


    Son zamanlarda patentlerinin ihlal edildiği nedeniyle hemen hemen herkese dava açan Apple'ın suçlamaları özellikle Samsung ve HTC üzerinde yoğunlaşıyor. AFP'ye göre Apple, HTC'den Uluslararası Ticaret Komisyonu'nda bir başka şikayette bulundu. Apple bunun yanında Delaware'deki ABD yerel mahkemesinde de şikayette bulunmuştu.Bu son davanın konusu şu an bilinmese de, Samsung ve Apple arasında olan diğer davaların Samsung'un iPhone'dan kopya çektiği iddialarıyla ilgili olduğu biliniyor. Apple daha öncesinde HTC'yi de HTC Sense ara yüzünde Apple ara yüzünü kopyaladığı gerekçesiyle dava etmiş, en az 20 patentini çiğnediğini iddia etmişti.

    HTC ise şirketin genel hukuk danışmanı Grace Lei ile bu yeni tehdite cevap verdi. Firmanın açıklaması şöyle oldu: "HTC, Apple'ın piyasada adil bir şekilde rekabet etmek yerine peşpeşe dava açma denemeleri dolayısıyla hayal kırıklığına uğraşmıştır [ve] HTC, Apple tarafından geçmişte ve şu an ortaya atılan tüm bu patent ihlali iddialarını kuvvetle reddetmektedir. HTC, fikri haklarını korumakta kararlıdır. Apple, ard arda dava açmak yerine kendi işini yapmalıdır."

    Bu savaşın nasıl şekilleneceğini merakla bekliyoruz. Ancak patent davalarının şekillenmesinin uzun süre aldığını da biliyoruz.







    "Apple önce işini yapsın!" Yorumları