Facebook'un video sohbeti sorunlu mu?   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 07-07-2011 (19:04)   Son Mesaj: 07-07-2011 (19:04)    Cevap: 0    Gösterim: 599  

    07-07-2011

    Facebook'un video sohbeti sorunlu mu?

    Facebook'un video sohbeti sorunlu mu?
    Facebook'un video sohbeti sorunlu mu?



    Facebook'un video sohbetinden ilk izlenimler!

    Facebook'un "inanılmaz şeyi" resmen kullanıma açıldı! Peki ama bu "şey" gerçekten inanılmaz mı?


    Facebook'a eklenecek olan video özelliğini burada ilk olarak bizden duymuştunuz. Facebook'un "inanılmaz bir şey" olarak adlandırdığı yeni video sohbet özelliği resmen tanıtıldı ve kullanım olarak büyük kolaylık sunduğu ortaya çıktı. Facebook'un tanıtımında yetkililer tarafından anlatıldığına göre tüm yapmamız gereken, tarayıcımız içerisinde yüklenen video sohbet eklentisine onay vermek. Ancak PCWorld tarafından yapılan bazı testler, eklentiyi yüklemenin tanıtıldığından daha zor olduğunu ortaya çıkarmış. Buna göre Windows ve Mac PC'lerinde eklentiyi yüklemeye çalıştığınızda, yazılımı tarayıcınızın dışında yüklemeye çalışıyor.

    Yazılımı yükledikten sonra herhangi bir arkadaşınızla video sohbeti başlatabiliyorsunuz. Ancak PCWorld'ün haberine göre test edilen her PC'de videoların inanılmaz derecede kesik kesik görüntülendiği, saniyedeki kare sayısının (FPS) çok düşük olduğu ve sesin gidip geldiği ortaya çıkmış.

    Sunucu yükü gibi bir sorun yok

    Bunlar zamanla giderilebilecek hatalar olabilir. Facebook, hizmetin eşten eşe bağlantı kullandığını söylüyor. Yani sohbet etmek istediğiniz kişiye direkt olarak bağlanıyorsunuz ve sunucu yükü gibi bir sorun söz konusu değil. Hizmetin üzerinde biraz daha çalışılması gerekiyor olabilir.PCWorld, ses ve video sorunlarının dışında çeşitli bug'larla da karşılaştığını belirtiyor. Örneğin bazı bilgisayarlarda yükleme sorunları meydana gelirken, bazıları kamerayı tanımakta sorun çıkarmış. Sorunların üstesinden Facebook sayfasını baştan yükleyerek gelmek mümkün olabiliyor ancak hizmet şu an Facebook yetkililerinin tanıttığı gibi "teknolojiden en az anlayan arkadaşınız" ile rahatça konuşabileceğiniz bir durumdan uzak.

    Facebook'un tanıtımında atladığı noktalardan biri de yeni video sohbet işlevinin video voicemail ile entegrasyonu. Arkadaşınız video aramanıza cevap vermediğinde ona videolu bir mesaj bırakabiliyorsunuz. Burada da video kalitesi video sohbetine göre çok daha iyi değil, ancak işlevin ilginç amaçlar için kullanılma ihtimali de var.

    Facebook'un yeni videolu sohbet özelliğine bu adresten erişebilirsiniz.







    Facebook'un video sohbeti sorunlu mu? Yorumları