Gerçek hızı kendiniz ölçün!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 07-07-2011 (20:04)   Son Mesaj: 07-07-2011 (20:04)    Cevap: 0    Gösterim: 840  

    07-07-2011

    Gerçek hızı kendiniz ölçün!

    Gerçek hızı kendiniz ölçün!
    Gerçek hızı kendiniz ölçün!



    Web sitenizin hızını ölçmeye yönelik 10 web aracı!

    Favori siteleriniz aslında ne kadar hızlı? Bu etkileyici 10 web aracı ile kendiniz ölçün!


    Site sahipleri genellikle sitelerinin hızını ölçmeye yönelik birçok web aracına ihtiyaç duyarlar. Bu testler arasında site yükleme süresini sınama, optimizasyon testleri, site karşılaştırma araçları ve performans araçları var. Aynı zamanda, site sahibi olmasanız bile, favori sitelerinizin ne kadar hızlı olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Eğer siz de bu tür araçlar arıyorsanız, tam olarak doğru yerdesiniz. İşte birbirinden faydalı ve pratik web sayfası hız ölçme araçları:
    loads.in

    loads.in, web sitenizin ne kadar hızlı yüklendiğini dünya çapında 50'den fazla konumdan sınıyor. Siteniz tüm dünyaya hizmet veriyorsa veya ziyaretçilerizin bulunduğu ülkeden farklı bir konumda bulunuyorsa, web sitenizin ne kadar sürede açıldığını görmek faydalı olabilir.
    Rapid Searchmetrics: Website Speed Test

    Araç, web sitenizin ne kadar sürede yüklendiğini gösteriyor. Bu sayede sitenizi optimize etmeniz gerekip gerekmediğine karar verebilir veya ISS'nizi değiştirme kararı alabilirsiniz.


    Uptrends HTML web page-test tool

    Birçok test aracından oluşan hizmet, sayfanızın yükenme süresini ve HTML sayfanızın hızını, resimleri, çerçeveleri, CSS stil sayfalarını, Flash öğelerini, RSS beslemelerini ve Javascript nesnelerini sınayabiliyor. Tam HTML sayfa testi aracı ile yapabileceğiniz detaylı testte, hangi öğelerin sayfanızı yavaşlattığını ve onu nasıl optimize edeceğinizi görebilirsiniz.


    Page Speed Online

    Araç, web sayfanızın içeriğini analiz ederek onu hızlandırmaya yönelik bir takım önerilerde bulunuyor.


    Web Page Performance Test

    Bu araç ile sitenizi dünyanın farklı yerlerinden ücretsiz olarak sınayabilirsiniz. Sınama, IE ve Chrome gibi gerçek tarayıcılarla yapılıyor.


    Pingdom Tools Full Page Test

    Full page Test, bir sayfanın yüklenmesini tekrar canlandırarak, içerisindeki öğelerin ne kadar sürede yüklendiğini çubuklar ile gösteriyor.


    Load Impact Page Analyzer

    Page Analyzer, web sayfası performansınızı web tarayıcınızın onu yükleme şeklini emüle ederek inceliyor. Sayfa ve referans kaynaklar yükleniyor, ardından önemli performans ölçütleri, bir diagram üzerinde gösteriliyor.


    BrowserMob's Free Instant Test

    Araç, bir test kodu yazmaya gerek kalmadan herhangi bir web sitesini test etmenize izin veriyor.


    GTMetrix

    GTmetrix ile kullanıcılarınız için daha hızlı, daha etkili ve daha gelişmiş bir web sitesi deneyimi meydana getirebilirsiniz.


    Slowcop

    Bu araç, sitenizi neyin yavaşlattığını bulmaya çalışıyor. Sonuçlar sizi şaşırtabilir, zira küçük değişiklikler sizi yüzlerce kilobayt veriyi yüklemekten kurtarabiliyor.





    Gerçek hızı kendiniz ölçün! Yorumları