Bunlara şifre diyenler var!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 06-15-2011 (23:00)   Son Mesaj: 06-15-2011 (23:00)    Cevap: 0    Gösterim: 538  

    06-15-2011

    Bunlara şifre diyenler var!

    Bunlara şifre diyenler var!
    Bunlara şifre diyenler var!



    iPhone kullanıcıları bu şifreleri kullanıyor!

    Şifre dendiğinde aklınıza ne geliyor bilemeyiz ama galiba başkalarının aklına pek bir şey gelmiyor!


    Birçok iPhone kullanıcısı kullandıkları şifrelerle, akıllı telefonları çalınsa da bilgilerinin güvende kalacağını düşünüyor. Ancak işin aslının öyle olmadığı iPhone geliştiricisi Daniel Amitay'ın yaptığı araştırma sonucu ortaya çıktı. Amitay'ın geliştirdiği Big Brother Camera Security uygulaması, iPhone kullanıcılarının şifrelerini isimsiz olarak kaydetti ve ortaya yukarıda gördüğünüz ilginç tablo çıktı. En çok kullanılan şifre 1234'ken 0000 ikinci sırada yer aldı. Elde edilen şifrelerin yüzde 15'inin bu tip şifreler oluşturması akıllı telefon kullanıcılarının güvenliklerine ne kadar önem verdiğini gösteriyor.

    Amitay ise şunları söylüyor; "Bir hırsız verileriniz silinmeden rahatça bu on şifreyi deneyebilir. Yüzde 15 başarı şansı var ve bu da her yedi iPhone'dan biri anlamına geliyor. Tabii doğum tarihinizi ya da ilişki durumunuzu bilen biriyse başarı şansı daha da yükselir."







    Bunlara şifre diyenler var! Yorumları