iOS'un Android'i ezdiği anlar   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 05-25-2011 (15:00)   Son Mesaj: 05-25-2011 (15:00)    Cevap: 0    Gösterim: 1109  

    05-25-2011

    iOS'un Android'i ezdiği anlar

    iOS'un Android'i ezdiği anlar
    iOS'un Android'i ezdiği anlar



    Android'in iPhone'a teslim olduğu 10 alan!

    iPhone'da var, Android'de yok... İşte Apple iOS'un Google Android'i solladığı 10 şey...


    Android'de olan ancak iPhone'u kırsak dahi erişemediğimiz ayrıcalıklara buradaki yazımızda değinmiştik. Android ve iOS'un her ikisi de kendi avantajlarına ve dezavantajlarına sahip. Dolayısıyla hangisinin daha iyi olduğu, biraz da onlardan ne beklediğimize bağlı. Bu yazımızda ise iOS'un Android'i geride bıraktığı 10 özelliği ele alıyoruz.10. iTunes medya mağazası: iOS kablosuz olarak eşitlemeye hala izin vermese de Wi-Fi (ve bazı durumlarda mobil ağ) kullanarak müzik, video veya kitap satın alıp, indirmeniz mümkün. Android, Amazon'un medya teklifleriyle gelse de, Apple'ın dev eğlence kitaplığı size birkaç dokunuşla istediğinizi satın alma şansı tanıyor.

    Satın aldığınız her şey, ilgili uygulamaya gönderiliyor ve sonraki eşitlemenizde bilgisayarınıza kopyalanıyor.

    9. AirPlay: Apple'ın AirPlay'ine birçok alternatif bulunsa da bunların hiçbiri onun kadar iyi değil. Tabi ki farklı Apple cihazlarına sahip değilseniz AirPlay'in bir işlevi yok, ancak Apple olmayan cihazlarınızı AirPlay uyumlu hale getirmenin bazı yolları var. İki kez dokunarak video akışı yapma oldukça iyi çalışıyor ve bu tür bir çözüm Android'de yok.8. Find My iPhone: Android'de bu tür bir izleme çözümü kurmanız mümkün. Ancak Find My iPhone, artık ücretli değil ve sunulan en iyi seçenek, zira kullanımı kolay ve telefonunuzu takip etmek oldukça basit.

    7. Daha iyi destek sistemi: Android telefonunuz bozulursa ne olacak? Bunun birkaç cevabı var ancak genellikle servis sağlayacınızla uğraşmanız gerekecektir. Ancak telefonunuzun üreticisi servis sağlayıcınız değildir ve birçok farklı cihaza da teknik hizmet sunmaktadır. iPhone'unuza bir şey olduğunda ise onu Apple Store'a götürmeniz veya Apple teknik desteğini aramanız yeterli. Sorun donanımla ilgili değilse genellikle çok çabuk bir şekilde çözülecektir.

    6. Daha iyi pil ömrü ve yönetimi: Apple, son birkaç senedir pil ömrüne çok büyük önem veriyor. Bunun en büyük örneği ise büyük bir pile sahip iPad. Tabi ki Apple'ın pil yönetimi taktiklerinin de uzun pil ömründe rolü var.5. iTunes ve eşitleme: iTunes, dev bir medya yöneticisi olsa da iPhone'unuzla eşitlediğiniz büyük miktarda veriyi yönetebiliyor. DoubleTwist 'in bu özellikleri Android'e getirdiğini söyleyebilirsiniz, ancak gerçek bunun için bir uygulamaya ihtiyaç duyulması. iOS'da Android'in kablosuz özelliklerinin eksik oluşu gibi, Android'te de eksik olan, iTunes...

    4. İşe yaramaz yazılımlar yok: Nexus S aldığınızda ek uygulamalardan arınmış bir Android'e sahip olmanız mümkün. Ancak birçok kullanıcı telefonlarını Google'dan almıyor.

    3. Daha geniş ve daha iyi uygulama çeşitliliği: iTunes App Store'da klasik oyun konsolu emülatörleri sunulmasa da, bir geliştirici iOS'da ortalama olarak daha fazla para kazanabilir. Bunun dezavantajı, hemen hemen tüm uygulamaların bir miktar para karşılığı sunulması. Avantajı ise para kazanan geliştiricilerin, geliştirme için daha fazla zaman haracayacak olmaları. iOS, zarif, eğlenceli ve hatta kullanışlı uygulamalara sahip. 2. İyi tasarlanmış, sezgisel ara yüz: Apple'ın donanımı ve yazılımından ister hoşlanalım, ister hoşlanmayalım, iyi bir şekilde tasarlandığını söylememek zor. Apple, görünümden kullanım kolaylığına ara yüze büyük önem veriyor.

    1. Tutarlılık: Önemli işlev güncellemelerinde, güncellemeleri düzenli bir plana göre aldığınızı söyleyebiliriz. iOS güncellemeleri, sadece iPhone ve iPad arasında bölünme sorunu yaşıyor. Android'de ise çok sayıda farklı telefonun bulunması, bölünme sorununu oldukça büyütüyor. Cihazınız için en az iki cihaz jenerasyonu boyunca güncelleme alacağınızı bilmek, onun değerini artırıyor.







    iOS'un Android'i ezdiği anlar Yorumları