Ayna ayna göster bana makyajım nasıl olsun!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 04-02-2011 (00:00)   Son Mesaj: 04-02-2011 (00:00)    Cevap: 0    Gösterim: 872  

    04-02-2011

    Ayna ayna göster bana makyajım nasıl olsun!

    Ayna ayna göster bana makyajım nasıl olsun!
    Ayna ayna göster bana makyajım nasıl olsun!



    Japon güzellik firması makyaj malzemelerinin seçimine yardımcı olmak amacıyla yüzdeki görünümlerini simüle eden bir elektronik ayna üretti.

    Güzellik ve bakım ürünleri sunan bir Japon firmasının 'sihirli ayna' lansmanıyla bu ay Avrupa ülkelerindeki kozmetik mağazalarına göndereceği ürün kişinin satın almak istediği makyaj malzemelerinin yüzünde nasıl durduğuna dair simülatif bilgiyi girilen verilerle aynaya yansıtıyor.

    Birçok kadının yüklü bir fatura ile çıktığı kozmetik mağazalarından aldığı ürünleri evde denerken hayal kırıklığına uğramasını önlemeyi amaçlayan bu ürün yüzlerce farklı renk ve tondaki ürünün birkaç dakika içinde denenmesini sağlıyor.

    Teknoloji harikası alet ilk önce üzerindeki kamera sayesinde karşısına oturan kişinin göz, çene, dudak profilini alarak yüz haritasını çıkarıyor. Ürünle birlik verilen dijital kalem ile makyaj uzmanları dokunmatik ekranın alt ve yan kısımlarında bulunan renk ve tonlara ilişkin arzu edilen verileri giriyor. Bu sayede ortaya çıkan makyajlı yüz simülasyonu aynaya yansıyor. Kişi böylece ürünü kullandığında ortaya çıkacak sonucu görerek ürünü satın almakla ilgili daha güçlü bir kanaate sahip oluyor. Alet ayrıca farklı simülasyonları hafızasında tutarak kişiye hangi makyajın kendisine daha çok yakıştığına dair kıyaslama yapma imkânı tanıyor.





    Ayna ayna göster bana makyajım nasıl olsun! Yorumları