24 saat olmadan hack'lendi!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 02-01-2011 (19:00)   Son Mesaj: 02-01-2011 (19:00)    Cevap: 0    Gösterim: 580  

    02-01-2011

    24 saat olmadan hack'lendi!

    24 saat olmadan hack'lendi!
    24 saat olmadan hack'lendi!



    Sony Hacker'lardan kurtulamıyor...

    "Hack'lenmeyecek şey yoktur" tezini bir kez daha doğru çıkartan yepyeni bir hack vukuatı daha...


    Sony, efsanevi konsolu olan PS 3'ü düşmanlarından korumak için uzun zamandır büyük bir savaş veriyor. Hatta bu savaşın boyutları geçtiğimiz ay başında o kadar büyümüştü ki, "fail0verflow" isimli grubun üyelerinden bir tanesi olan "GeoHot" isimli şahısa bir dava açmıştı. Yapılan bu hareket diğer hacker'ları birazcık kızdırmış olacak ki Yourness Alaoui, bir diğer adıyla "KaKaRoToKs" isimli hacker, kendisini hack işlemlerinin kaldığı yerden ilerlemesine adamış durumda.

    Geçtiğimiz günlerde Sony tarafından yayınlanan PS 3 yaması, Call of Duty: Black Ops'u ilegal yollardan oynayanları ban'lamak üzere tasarlanmıştı. Nitekim KaKaRoToKs yamanın yayınladığı gün içerisinde şifrelemeyi kırdı ve bütün "signing" anahtarlarını yayınladı. Yayınlanan 3.56 yamasının altını üstüne getiren KaKaRoToKs sayesinde ban'lanan oyuncuların birçoğu yeniden sisteme girebildi.

    Sony'nin kendisini hacker'lardan kurtarması hiç de kolay olacakmış gibi gözükmüyor. Hatta şu ana kadar olanlar gösteriyor ki, Sony her geçen gün daha çok hacker'ın dikkatini çekiyor.







    24 saat olmadan hack'lendi! Yorumları