Küçük bir virüsün yaptıkları!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 01-22-2011 (15:00)   Son Mesaj: 01-22-2011 (15:00)    Cevap: 0    Gösterim: 517  

    01-22-2011

    Küçük bir virüsün yaptıkları!

    Küçük bir virüsün yaptıkları!
    Küçük bir virüsün yaptıkları!



    Virüs deyip geçmeyin: Basit bir bilgisayar virüsü, bakın hayatı nasıl alt üst etmeyi başardı...

    İngiltere'de yaklaşık 200 bin nüfusu olan Portsmouth şehrindeki bir kütüphane, bilinmeyen bir virüs nedeniyle tam iki hafta boyunca internetten mahrum kaldı. Kütüphane için kritik önemde olan 'kitap ödünç verme sistemi' çalışsa da internet bağlantısının kapatılması, muhtemelen virüsün kaynağının bulunduğuna ve dışarıdaki bilgisayarlara yayılmamasına çalışıldığına işaret ediyor. Sistemin hangi virüs'ten etkilendiği ise halen bilinmiyor.

    Geçtiğimiz günlerde Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da da benzer bir olan yaşanmış ve 1.300 okulun bilgisayar sistemleri bir virüs tarafından felç edilmişti. Etkilenen sistemlerin ise tüm yazılımlarının baştan yüklenmesi gerekli hale gelmişti.

    Portshmouth ve Belgrad'da meydana gelenler, her geçen gün giderek artan zararlı tehdidinin bir örneği olduğu gibi, sektör IT departmanlarının eskiden fark edilmeyen sorunları daha çabuk tanıladığının da bir göstergesi.







    Küçük bir virüsün yaptıkları! Yorumları