Akıllı evler geliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (15:41)   Son Mesaj: 01-13-2011 (15:41)    Cevap: 0    Gösterim: 634  

    01-13-2011

    Akıllı evler geliyor

    Akıllı evler geliyor
    Geleceğin evini merak ediyor musunuz? Teknoloji hayatımızı ne kadar kolaylaştıracak? O zaman Zyxel’in bu konudaki çözümlerine hep birlikte bakalım.



    Bir dönem bilimkurgu dizilerinde gösterilen tüm teknolojik cihazların bir birine bağlandığı akıllı ev konsepti, günümüzde gerçek olmaya hazırlanıyor.

    Tek bir cep telefonu ya da kumanda tüm evin yönetilmesini sağlayan sistemde, tüm teknolojik eşyalar bilgisayarlar gibi bir birlerine bağlanıyor.

    Bu konuda çalışmaları olan Zyxel"in OSGi Service-on-Demand adlı sistemini teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in editörleri bizzat yerinde inceledi. çözümlerini duymuş muydunuz. Evin içinde yerleştirilen sensörler, Gateway ürünü ve yazılımdan oluşan bu çözüm geleceğin akıllı evine iyi bir bakış açısı sergiliyor.

    OSGi sayesinde evin içinde yerleştirilen kameralar, enerji ölçüm cihazları ve sensörler sayesinde, video ve resim kaydı, hangi cihazların çalışıp çalışmadığı bilgisayar ekranında görülebiliyor.

    Akıllı evler geliyor

    Epey kullanışlı bir arayüze sahip olan bu çözümde bağlı olan cihazlar uzaktan açılıp kapatılabiliyor.


    İsteğinize bağlı olarak kapı açıldığında kamera kaydı yapabilen bu sistem ev sahibini SMS ile de uyarabiliyor. Daha da güzeli, iş yerinizden çıktığınızda uzaktan bağlanarak fırın veya sobayı açabiliyorsunuz.

    Bu sayede eve geldiğinizde sobayı yakılmış yemeği da hazır halde bulmuş olursunuz.


    Geleceğin akıllı evlerini nasıl görüyorsunuz?

    (ShiftDelete.Net)





    Akıllı evler geliyor Yorumları