Üçüncü boyutun geleceğinde gözlük yok   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-21-2010 (00:42)   Son Mesaj: 09-21-2010 (00:42)    Cevap: 0    Gösterim: 787  

    09-21-2010

    Üçüncü boyutun geleceğinde gözlük yok

    Üçüncü boyutun geleceğinde gözlük yok
    Avatar filmiyle birlikte popülerleşen üç boyutlu görüntü teknolojisi, artık oturma odalarımıza kadar geldi. Ancak birçok kullanıcı gözlüklerden dolayı sorun yaşıyor. İşte üçüncü boyutun geleceğiyle ilgili detaylar...

    Son dönemlerde sinemadan oyun dünyasına kadar her yerde üçüncü boyutun etkilerini görebiliyoruz. Krizde olan Hollywood sektörü 3D filmler sayesinde yeni bir dönem yaşıyor. 2011 yılı içerisinde 30 tane yeni üç boyutlu film gösterime girecek.(3D Dünyasına Hazır Olun)


    Üçüncü boyutun geleceğinde gözlük yok

    3D gözlüklerin tarihi oldukça eskiye dayanıyor. Ancak 80'li yıllarda da üç boyutlu film teknolojisi sırf bu gözlükler yüzünden beklediği ilgiyi bulamamıştı


    Bu teknoloji adeta animasyon filmleri için standart hale geldi. İzleyicinin büyük ilgisi de ortaya çıkınca, 3D görüntü piyasasının pastası iyice artmaya başladı.

    Bu pastadan daha fazla pay kapmak isteyen teknoloji firmaları ise 3D sistemleri insanların evlerine sokmak için büyük bir yatırım yapıyor. Geçtiğimiz aylarda ünlü televizyon firmalarının ilk üç boyutlu ürün serileri piyasaya sürüldü.

    Avatar Herşeyi Değiştirdi

    Evinizde üçüncü boyuta geçmenin bedeli aslında düşündüğünüzden çok daha masraflı. Fiyatları 2-3 bin dolar eden televizyonlara bir de tanesi 150 dolar'lık gözlükler eklenince dört kişilik bir ailenin 3D macerası oldukça pahalı oluyor.


    Üçüncü boyutun geleceğinde gözlük yok

    James Cameron, yeterince görsellik ve uğraş ile 3 boyutlu filmlerin ulaşabileceği gerçek noktayı tüm dünyaya gösterdi

    Şu anda emekleme aşamasında olan bu ev sinema sistemlerine halkın ilgisi firmaların beklediği kadar büyük olmadı. Durum böyle olunca, teknoloji firmaları yedek planlarını devreye soktu.

    İnsanlar gözlükleri istemeyince, firmaların bu arza verdiği talep ise gözlüklü üç boyutlu televizyonlar oldu. Şu anda deneme aşamasında olan bu şaşırtıcı teknolojiyle ilgili her şeyi stesi ShiftDelete.Net editörleri, ayrıntılı şekilde bir yazısında derledi.


    Teknolojinin Diğer Özelliklerini Görmek İçin Tıklayınız


    :: Sizce gözlüksüz 3D yakın gelecekte evlerimizdeki yerini alabilecek mi?




    SDN - http://shiftdelete.net





    Üçüncü boyutun geleceğinde gözlük yok Yorumları