Askere standartlara göre anakart yaptılar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-20-2010 (18:42)   Son Mesaj: 09-20-2010 (18:42)    Cevap: 0    Gösterim: 672  

    09-20-2010

    Askere standartlara göre anakart yaptılar

    Askere standartlara göre anakart yaptılar
    Donanım bileşenlerinin gücü kadar dayanıklılığı da önemli. Ürünlerini askeri dayanıklılık testlerinden geçiren MSI'ın bunu nasıl sağladığını ve bu ürünlerin farkını merak ettiniz mi? İşte cevabı...

    Bilgisayar bileşenlerinin gücü durmadan artmaya devam ediyor. Performans ve güçteki bu artışı sağlamak ise dışarıdan görüldüğü gibi kolay değil. Bileşenleri oluşturan parçalar, yüksek performans gösterecek şekilde çalıştırıldıklarında fiziksel olarak büyük baskı altında kalıyor. (MSI 890FXA-GD70 Anakart Test)

    Yüksek frekans ve voltaj altında çalışan bileşenler yüksek ısınmaya maruz kalıyorlar. Bir de bunun üzerine overclock yapılırsa, bileşenler üzerindeki baskı bir kat daha artıyor.


    Askere standartlara göre anakart yaptılar

    Bileşenlerin performanslarının yanı sıra dayanıklı olması da büyük önem taşıyor


    Hem Performans Hem Dayanıklılık

    Bu yüzden donanım üreticileri kullanıcılara performansla beraber dayanıklılık da sunmak zorundalar. Yüksek performanslı bir ürün üretmek kadar, bunun uzun süre zarar görmeden çalışmasını sağlamak da önemli ve aynı derecede zor bir işlem.

    Kullanıcılarına dayanıklılık sunmak isteyen üreticiler, bunun için farklı teknolojiler geliştiriyorlar. Bunlar arasında en dikkat çekenlerinden biri ise MSI'ın anakart ve ekran kartlarında uyguladığı Military Class teknolojisi.

    Askeri Standartlar

    MSI'ın önce erkan kartlarında daha sonra da bu yılın başlarından itibaren anakartlarında kullanmaya başladığı Military Class modelleri gerçekten de askeri standartlara uygun olarak üretiliyor. (MSI BigBang Trinergy Anakart Test)

    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, üzerinde Military Class logosu yer alan MSI ürünleri ABD Savunma Bakanlığı'nın belirlediği MIL-PRF-39003L standartlarına sahipler. Bu standart önemli devre bileşenlerinden olan kapasitörlerin, belirli bir voltaj aralığında hangi sıcaklıklar arasında düzgün çalışacağını belirliyor.


    Askere standartlara göre anakart yaptılar

    Military Class ürünlerinde askeri standartlara uygun bileşenler yer alıyor


    KARTIN HANGİ ÖZELLİKLERE SAHİP OLDUĞUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


    :: Satın almayı düşündüğünüz bilgisayar bileşenlerinin dayanıklık özelliklerine dikkat ediyor musunuz?


    SDN - http://shiftdelete.net





    Askere standartlara göre anakart yaptılar Yorumları