Laptop mu, netbook mu, nettop mu?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-20-2010 (16:42)   Son Mesaj: 09-20-2010 (16:42)    Cevap: 0    Gösterim: 834  

    09-20-2010

    Laptop mu, netbook mu, nettop mu?

    Laptop mu, netbook mu, nettop mu?
    Bilgisayarlara ulaşmanın Netbook’lar ile birlikte en kolay yolu olan Nettop’lar ilginç yetenekler sergilemekte ustalar. Peki Nettop’lar rakiplerini geride bırakabilir mi?


    Nettop"lar... Masaüstü PC"lere göre çok daha az enerji tüketen, çok daha ucuz ve kesinlikle çok daha kolay ulaşılabilir cihazlar. Enerji tüketimleri öyle düşük ki, ortaya çıkan değerler şaşırtıcı: CompuLabs"ın Fit2 adlı Nettop bilgisayarı sadece 8 watt elektrik ile yetinebiliyor. Sıradan bir masaüstü bilgisayarın talebi ise 100 watt civarında.


    Laptop mu, netbook mu, nettop mu?

    Elbette, şimdilik, güç açısından Nettop"ları, masaüstü PC"ler ile karşılaştırmak mümkün değil. Bununla birlikte, her şey değişebilir. İçeriklerinde sıklıkla kullanılan Tegra II, 1.0 GHz hızında çift çekirdek ARM Cortex işlemci kullanımına izin veriyor. Bu değer, 1080p HD video oynatmak için dahi yeterli. Daha da fazlası var: 945M yongasıyla, Intel Core 2 Duo (x86) mobile işlemcilerden yararlanılabiliyor. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net editörleri bu ilginç teknolojiler arasındaki farkları araştırdı...

    Atom ve ION'un Gücü Yanında!

    Atom işlemciler ve NVIDIA ION 2 de hızlı bir gelişim içinde. ION 2"de, 475 MHz saat hızına göre ayarlanmış 16 çekirdekli GT218 yongası bile kullanılabiliyor. Tüm bu yongaların ve işlemcilerin gelişimi, Nettop"ları, hiç olmadıkları kadar yüksek konuma taşıyor.


    Laptop mu, netbook mu, nettop mu?

    NEDİR BU NETTOP?

    Nettop, ION, Tegra, ATI HD4530, AMD RS780G, Via Trinity gibi yongalar ve ATOM, ARM Cortex ve Via Nano gibi işlemcilerle donanmış, genellikle SSD (SolidStateDrive) saklama alanı, DDR3 3 GB"a kadar bellek, HDMi portu, WiFi, USB 2.0, Ethernet ve hatta 3G iletişim protokolleri sunan, çok kolay taşınabilen kompakt bilgisayarlara deniyor.


    Laptop mu, netbook mu, nettop mu?

    Klavye ve mouse gibi arabirimler ve TV, Monitör gibi ekran çıkışları olan her mekanda, bilgisayar ve internet deneyimi yaşamanızı sağlayabiliyorlar.


    Bu Ürünler Arasındaki Farkları Görmek İçin Tıklayınız


    :: Laptop mu, Nettop mu, Netbook mu? Tercihiniz nedir?


    SDN - http://shiftdelete.net







    Laptop mu, netbook mu, nettop mu? Yorumları