35 yıldır sinema tarihini değiştiriyorlar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-17-2010 (10:41)   Son Mesaj: 09-17-2010 (10:41)    Cevap: 0    Gösterim: 666  

    09-17-2010

    35 yıldır sinema tarihini değiştiriyorlar

    35 yıldır sinema tarihini değiştiriyorlar
    Gişe rekorları kıran Hollywood filmlerindeki kendine hayran bırakan görsel efektelerin arkasında Industrial Light & Magic adlı firmanın imzası var. George Lucas tarafından kurulan şirket 35. yılını kutlarken, görsel efektlerinin gelişimini sizler için bir araya getirdik.


    Dünya sinemasının kalbini oluşturan Hollywood'da görsel efekt denilince akla ilk gelen isim Industrial Light & Magic'tir.

    George Lucas'ın kurduğu Industrial Light & Magic (ILM) sinema sektöründe özel efekt kullanımının boyutlarını değiştirerek bu sanatı çok farklı bir yere taşıdı.

    GALERİYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

    35 yıldır sinema tarihini değiştiriyorlar

    ILM'nin ilk filmi Star Wars: A New Hope'tu

    35 Yıllık Gelişim

    1975 yılında kurulan ve 35 yılını kutlayan ILM için özel bir belgesel film hazırlandı. Şimdiye kadar içlerinde Star Wars, Indiana Jones, Geleceğe Dönüş, Terminator ve Jurassic Park gibilerinin de olduğu 300'den fazla filmde görev alan, 40 kere Oscar'a aday olan ve bunlardan 15'ini kazanan ILM'nin yaptığı devrimi ilerleyen sayfalarda görebilirsiniz. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, sinema tarihini değiştiren bu görsel efekt firmasının 35 yıllık tarihini özetleyen bir yazı hazırladı.

    Star Wars


    35 yıldır sinema tarihini değiştiriyorlar

    ILM, 1977 yılında Star Wars: A New Hope ile ilk Özel Efekt Oscar'ını kazandı.

    İlk CGI Karakter


    35 yıldır sinema tarihini değiştiriyorlar

    1985 yılında ILM sinema tarihin ilk tamamen CGI karakterini yarattı. Young Sherlock Holmes adlı filmdeki bu şövalye şimdiki örneklerin atasıydı.


    :: Görsel efektlerin geldiği nokta hakkında ne düşünüyorsunuz?




    SDN - http://shiftdelete.net








    35 yıldır sinema tarihini değiştiriyorlar Yorumları