Amerikan ordusu Transformers yaptı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-15-2010 (14:39)   Son Mesaj: 09-15-2010 (14:39)    Cevap: 0    Gösterim: 1092  

    09-15-2010

    Amerikan ordusu Transformers yaptı

    Amerikan ordusu Transformers yaptı
    Fantastik bir silah, bilim kurgu filmlerden kaçıp, savaş sektörü ile buluşuyor: Hem zırhlı arazi aracı, hem de helikopter olan bir araca ne dersiniz?


    Humvee... Amerikan Ordusunun, çöllerde kullandığı zırhlı arazi aracı... Humvee'ler o kadar popüler oldu ki, altyapıları, Hummer marka lüks S.U.V'ler olarak yollarda fink atmaya başladı. Gerçi Hummer markası, General Motors tarafından tasfiye edilip, iflas etse de, Humvee'ler hala capcanlı.


    Amerikan ordusu Transformers yaptı

    DARPA yani Defense Advanced Research Projects Agency (Gelişmiş Savunma Araştırma Ajansı), uçan Humvee rojesini devreye soktu. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, zırhlı arazi araçları, gerektiği zaman helikoptere dönüşebilecek.

    Yani bir pervane, gerektiği zamanda yerinden çıkarak, taşıtı, helikopter moduna dönüştürecek. DARPA, Lockheed Martin ve AAI Corp gibi dev silah şirketleri ile anlaşmanın eşiğinde. Projenin 10 yıl içinde hayat bulması bekleniyor. Yakında kamyonlar da, robota dönüşüp ağaçları yerinden sökerse şaşırmayacağız.

    :: Sizce bu tür bir silah, Amerikan ordusuna büyük avantaj sağlayabilir mi?


    SDN - http://shiftdelete.net






    Amerikan ordusu Transformers yaptı Yorumları