Vücudunuzda ne kadar gen var biliyor musunuz?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-15-2010 (14:39)   Son Mesaj: 09-15-2010 (14:39)    Cevap: 0    Gösterim: 797  

    09-15-2010

    Vücudunuzda ne kadar gen var biliyor musunuz?

    Vücudunuzda ne kadar gen var biliyor musunuz?
    Son 10 yılda bilimin ilerlemesiyle birçok hastalığın çaresi bulunuyor, yeni ilaçlar üretiliyor. Bunların öncelikli nedeni genetik bilimindeki ilerlemelerdir. Peki insan vücudunda ne kadar gen var biliyor musunuz?

    Son 10 yılda bilimin ilerlemesiyle birçok hastalığın çaresi bulunuyor, yeni ilaçlar üretiliyor. Bunların öncelikli nedeni genetik bilimindeki ilerlemelerdir. Peki, sağlınız için bu kadar önemli olan bu genlerden vücudunuzda kaç tane olduğunu biliyor musunuz?
    BBC Focus dergisinde yer alan habere göre, insan vücudunda 22 bin gen var. Bu rakam kulağa ne kadar çok geliyor değil mi? Vücudumuzda beynimizdeki nöronlar gibi milyonlarca kırmızı kan hücresi bulunuyor. Peki, 22 bin gene sahip olan DNA nasıl bir görev yapıyor?

    Bazı bilim adamlarına göre, birçok gen bir proteinden daha fazlasını yapmak için kodlanıyor. Karmaşık fonksiyonlar için kritik olan bireysel genler, farklı protein ürünlerini kodlayabiliyor.

    Zaman





    Vücudunuzda ne kadar gen var biliyor musunuz? Yorumları