Güneşe gitme planı yapıyorlar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-15-2010 (15:39)   Son Mesaj: 09-15-2010 (15:39)    Cevap: 0    Gösterim: 659  

    09-15-2010

    Güneşe gitme planı yapıyorlar

    Güneşe gitme planı yapıyorlar
    Ay ve Mars'tan sonra insanoğlunun uzaydaki yeni hedefi belli oldu. NASA yetkilileri önümüzdeki 10 yıl içerisinde Güneş'e gidecek bir araç geliştirmeyi planladıklarını açıkladı.


    İlk çağlardan beri insanoğlunu hayretler içerisinde bırakan ve dünyamızdaki hayatın kaynağı olan Güneş hakkında bilmediklerimiz, bildiklerimizden daha fazla.


    Güneşe gitme planı yapıyorlar

    Güneş'e gidecek araç çok büyük güçlere direnmek zorunda

    Çılgın Proje

    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, bu durumu değiştirmek isteyen ve dünyayı yaşanabilir kılan Güneş hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen NASA, bazılarına çılgın gelebilecek bir projeye girişmeyi planlıyor.

    NASA yetkilileri 2018 yılında, Güneş'in atmosferinde yörüngeye girecek ve araştırma yapacak bir araç göndermeyi planladıklarını açıkladılar.

    Engeller Çok Büyük

    Geliştirilecek aracın önündeki engeller ise gerçekten çok büyük. Aracın hasar görmeden güneşin gücüne dayanarak atmosfere ulaşması gerek. Bu da aracın inanılmaz boyutlardaki radyasyona ve 1400 dereceye yaklaşan sıcaklıklara dayanabilmesi anlamına geliyor.


    Güneşe gitme planı yapıyorlar

    Solar Probe Plus Güneş'in yörüngesine girecek

    Simülasyonlara Güven

    NASA basın sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, geliştirilecek Solar Probe Plus adlı aracın güneşin etkilerine dayanabilecek bir hale getirilmesi için yapacakları simülasyonlara güvendikleri belirtildi.

    Eğer bu proje başarılı olursa, dünyadan bir yıldıza gönderilmiş ilk araç olacak. Daha önce 1958 yılında benzer bir proje üstüne çalışılmış fakat mevcut teknoloji ile bunun başarılamayacağı anlaşılıp iptal edilmişti.

    ::Güneşin gücüne dayanabilecek bir araç yapılabilir mi?


    SDN - http://shiftdelete.net





    Güneşe gitme planı yapıyorlar Yorumları