Dijital fotoğrafları kağıda basma rehberi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-15-2010 (15:38)   Son Mesaj: 09-15-2010 (15:38)    Cevap: 0    Gösterim: 2689  

    09-15-2010

    Dijital fotoğrafları kağıda basma rehberi

    Dijital fotoğrafları kağıda basma rehberi
    Artık kağıt üzerinde de yaz aylarını geride bıraktık. Peki şimdi ne yapmalıyız? Tabii ki yazın çektiğimiz fotoğrafları bastırmak için en uygun makineyi seçeceğiz.İşte baskı rehberi...

    Eylül demek sonbaharın başlangıcı demek. Artık yaz aylarını takvim üzerinde de geride bıraktık. Geride bıraktığımız her gün, sonbaharın o kasvetli havasına doğru ilerliyoruz. Bu yeni sezonda okula gidecek olanlar okul hazırlıklarını tamamlıyor.

    Geri kalanları da yeni sezon işlerine yoğunlaşıyor. Bu iki arada derede eylülün ilk günlerini olumlu değerlendirmek çok önemli. Bunun için size bir tavsiyemiz var; yaz boyunca çektiğiniz fotoğrafları bastırmak için bir adet baskı makinesi edinin.



    Baskı makinesi denildiğinde genel olarak teknoloji meraklıları biraz olaya mesafeli durur. Bunun sebebi muhtemelen çok karışık gözükmesidir. Aslında piyasada bulacağınız tüm baskı makineleri son derece basit ve kullanım açısınıdan kolaydır.



    Baskı makinelerinin en büyük avantajı dışarıda baskı yaptırma maliyetinin çok daha aşağısında bir maliyeti olması diyebiliriz. Üstelik renk, kontrast, doygunluk ayarlarıyla dışarıdan bir yerden alacağınız hizmetin daha fazlasını bizlere sunuyor baskı makineleri. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net bu konuda detaylı bir rehber hazırladı...

    Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Peki bir adet baskı makinesi alırken nelere dikkat etmeli? Ne gibi ihtiyaçları ön plana çıkarmalıyız? İşe en temelden başlayalım. Fotoğraflarınızı baskı makinesine genelde flash bellek ya da hafıza kartı aracılığıyla göndeririz. Fakat fotoğraf üzerinde oynamak ya da temel düzeyde değişiklikler yapmak için bilgisayarımıza başvururuz.

    Görsel medya dendiği zaman da akla Mac gelir. Eğer Mac sahibiyseniz, alacağınız baskı makinesinin Mac OS X platformunu destekleyip desteklemediğine dikkat edin. Zira bazı ürünler Mac desteklemeyebiliyor.


    Dijital fotoğrafları kağıda basma rehberi
    Baskı makineleri arasında basım hızı farkı varsa,
    hızlı olanın daha iyi olduğu yanılgısına düşmeyin



    Bir baskı makinesinden ne beklersiniz? Yüksek kaliteli baskı sonuçları ve hızlı basım süreci beklentilerinizin temelinde yatan kriter olmalıdır. Peki yeterli mi? Asla. Baskı makinesi alacağınız zaman, baskının dayanıklılığını da sormayı unutmayın.

    Bu çok önemlidir. Zira kaliteli baskı ayrı, dayanıklı baskı ayrı bir olgudur. Kaliteli bir sonuca sahip olsanız da, 1 hafta sonra fotoğrafın renklerinin solması, kağıdın yumuşaması gibi faktörlerle karşılaşmak istemezsiniz sanıyoruz ki.

    Rehberin Diğer Adımlarına Ulaşmak İçin Tıklayınız


    :: Dijital fotoğraflarınızı baskıya götürür müsünüz?


    SDN - http://shiftdelete.net





    Dijital fotoğrafları kağıda basma rehberi Yorumları