Süper kahramanlar gerçek mi oluyor?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-15-2010 (14:38)   Son Mesaj: 09-15-2010 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 1571  

    09-15-2010

    Süper kahramanlar gerçek mi oluyor?

    Süper kahramanlar gerçek mi oluyor?
    Hiçbir özel gücü olmadan sadece paranın ve teknolojinin sayesinde süper kahraman olabilmek mümkün mü? Bir insan gerçekten de Batman veya Iron Man'e dönüşebilir mi?

    Gözünüzün önüne bir adam getirin. Bir gece sokak serserileri tarafından öldürülen babası aslen dünya çapındaki bir şirketler grubunun sahibi olan bu adam aynı zamanda yakışıklı ve yaşadığı şehrin en gözde bekarı olsun. (Bilim Kurguyu Gerçek Yapan Buluşlar)

    Sahip olduğu para ile son teknoloji zırhlarla ve cihazları satın alsın, özel tasarım araba, motosiklet ve hatta uçaklarla geceleri suçluları avlasın. Bunların hepsini de bir yarasa gibi giyinerek yapsın.

    Ya da başka bir adam düşünün. Diğeri gibi zengin olan bu adam dünyanın en büyük silah geliştirici şirketinin başı olsun. Çok zeki bir mucit olan bu adamın kalbi özel bir reaktör ile çalışsın ve kendi tasarladığı zırh ile dünyaya barışı getirip kötülerle savaşsın.


    Süper kahramanlar gerçek mi oluyor?

    Batman ve Iron Man sadece teknoloji sayesinde kahraman oluyorlar


    İki Adamın Hikayesi

    Bu iki adam sizlere tanıdık geldi mi? Uzaydan gelmeden, radyasyona maruz kalmadan ya da başka herhangi garip bir olay başından geçmeden, sadece teknolojinin nimetleri ile süper kahraman statüsüne yükselen Bruce Wayne ve Tony Stark'tan yani Batman ve Iron Man'den bahsediyoruz.

    Peki gerçek hayatta, milyonlarca dolara mal olsa bile bir süper kahraman gibi olmak mümkün mü? Çizgi romanlardaki gibi, sadece teknoloji ile birisi standart bir insandan bir süper kahramana dönüşebilir mi?

    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, günümüz teknolojilerini inceleyip süper kahramanların gerçek olup olmayacağını araştırdı.

    Dayanıklı ve Güçlü Zırh

    Batman tamamen kaslarına güvense de zırhı olmadan bir hiç olan Iron Man için aynı şeyi söylemek zor. Günümüzde Iron Man'inki kadar gelişmiş bir zırh yapmak mümkün değil ama bu yönde çeşitli çalışmalar var.

    DARPA'nın 2000 yılında başlattığı program dâhilinde bugüne kadar iki adet çalışan prototip yapıldı. Bu prototiplerin tam bir zırh olduğu söylenemez, daha çok dış iskelet olarak adlandırılıyorlar.


    Süper kahramanlar gerçek mi oluyor?

    Dış iskelet ile 10 kat daha güçlü olmak mümkün


    XOS

    Bu iki prototipten XOS adını alan dış iskelet kullanıcısının gücünü 10 katına çıkarabiliyor. Örneğin siz en fazla 10 kg kaldırabiliyorsanız, XOS ile 100 kg kaldırabiliyorsunuz.

    XOS bunu kullanıcının hareketlerini takip edip algılayarak yapıyor. Bunun için özel sensörler ve işlemcilerle donatılmış olan XOS, bir cismi kaldırmaya çalıştığınızı anlayıp ona göre güç uyguluyor. XOS'un kullanılmasının önündeki en büyük engel ise güç hattına bağlı olarak çalışması. Cihaz henüz taşınabilir bir güç kaynağına sahip değil.


    Diğer teknolojileri görmek için tıklayınız


    :: Sizce teknoloji kullanarak süper kahraman yaratılabilir mi?




    SDN - http://shiftdelete.net





    Süper kahramanlar gerçek mi oluyor? Yorumları