Facebook yer uygulaması kaygılandırıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 08-20-2010 (20:16)   Son Mesaj: 08-20-2010 (20:16)    Cevap: 0    Gösterim: 2088  

    08-20-2010

    Facebook yer uygulaması kaygılandırıyor

    Facebook yer uygulaması kaygılandırıyor
    Facebook’un ABD’de dünden itibaren uygulamaya giren, yeni uygulaması Facebook Places kullanıcıların yerleriyle ilgili bilgileri otomatik olarak arkadaşlarıyla paylaşıyor.

    Foursquared benzeri bir uygulama olan Facebook Places’ın güvenlik konusundaki soru işaretlerini de beraberinde getirmesi bekleniyor.

    ABD’de özel hayatın korunması konularında savunuculuk yapan bir dernek olan Privacy Rights Clearinghouse sözcüsü Rainey Reitman, “Yer verileri kişilerin güvenliğiyle ilgilidir. İnsanlar nerede olduğunuzu bilirlerse nerede olmadığınızı da bilirler. Yerinizle ilgili veriler sahip olduğunuz en hassas bilgiler arasında yer alır” dedi.

    Facebook Places bugün ABD’de devreye girdi ancak yakın zamanda bütün kullanıcıların erişimine açılması bekleniyor. Reitman kullanıcıların kimleri arkadaş olarak eklediğine ve gizlilik ayarlarına çok dikkat etmelerini istedi.




    Facebook yer uygulaması kaygılandırıyor Yorumları