KISA sifreler ve sifrelerin önemi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 08-20-2010 (20:03)   Son Mesaj: 08-20-2010 (20:03)    Cevap: 0    Gösterim: 1857  

    08-20-2010

    KISA sifreler ve sifrelerin önemi

    KISA sifreler ve sifrelerin önemi
    "Kısa şifreler artık çok anlamsız!"

    Eğer kullandığınız şifreler 7 karakterden daha kısaysa, bu habere mutlaka kulak verin...

    Gürcistan Teknik Araştırma Enstitüsü'nden Richard Boyd'un BBC'ye yaptığı açıklamalara göre, artık 7 karakterin altındaki şifreler yakında oldukça yetersiz kalacak.

    Güçlü grafik işlemcilerinden güç alan ve çalışan şifre kırma programları yaygınlaştıkça, kısa şifreler güçlü bir saldırı karşısında kolayca kırılacak. 7 karakterin altındaki şifrelerin yetersiz olduğunu düşünen Boyd, bu karakterlerin içinde ne kadar sayı veya başka işaretler olursa olsun durumun değişmeyeceğini de belirtiyor.

    Uzmanlar en az 12 karakterde önerdikleri şifrelerin yalnızca uzun olmaları da yeterli değil. Sözlük temalı kombinasyonlar deneyen şifre kırıcılar, kolayca seçilmiş uzun bir şifreyi de rahatça kırabiliyor.

    Ayrıca 20 karakterde bir şifre de bilgisayarınızda bir trojan varsa hiçir işe yaramayabilir. Yani güvenlik için sırf şifre uzunluğu değil, bilgisayarınızın temizliği de oldukça önemli.




    KISA sifreler ve sifrelerin önemi Yorumları