Google News ve Google aramada ilginc yeni değişiklik   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-10-2009 (03:43)   Son Mesaj: 12-10-2009 (03:43)    Cevap: 0    Gösterim: 1608  

    12-10-2009

    Google News ve Google aramada ilginc yeni değişiklik

    Google News ve Google aramada ilginc yeni değişiklik
    Google suçlamalar kendisine dönünce politika değiştirdi. İşte Google'dan medyaya yeni "güzellik"...

    "İlk tıklama ücretsiz" politikasıyla birlikte bir miktar haberi ücretsiz, daha fazlasını ise ücretli sunma kararı alan Google, yayıncıları ilgilendiren yeni bir özelliği duyurdu.

    Google'ın duyurduğu yeni özellik, yayıncıların sitelerini Google News ve Google aramalarında göstermek isteyip istemediklerini belirleyebilmelerini sağlıyor.

    Bu karardan önce bir yayıncı bu aramalardan ikisinden sadece birinde görünmek istediğinde, bunu Google'a bildirmesi gerekiyordu. Artık bu süreç de otomatik hale getiriliyor.

    Google'ın yüzü yumuşadı

    Google'ın haber endeksleme hizmetinde yapılan bu güncellemeler, medya şirketlerinin arama devini hedef olarak gösterdiği günlerde geldi.

    Reklam gelirleri düşen yayıncılar Google'ı suçluyor. Google ise trafik yönlendirdiği için kendi hizmetlerinin yayıncılar için yararlı olduğu konusunda ısrarlı.

    Haber yayını yüzünden Google'ın edindiği en büyük düşman ise medya devi Rupert Murdoch olmuştu. News Corp. CEO'su Murdoch, yayınlarını Google endeksinden çıkartma tehdidi savurmuş, bununla da kalmayarak Bing'e özel bir teklif ile Microsoft ile el sıkışmaya hazırlanmıştı.

    Google yayıncılar için sunduğu yeni seçeneklerle daha dost canlısı görünmek istiyor.




    Google News ve Google aramada ilginc yeni değişiklik Yorumları