Windows 7 bütün Mac OS X'lere bedel   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-30-2009 (10:53)   Son Mesaj: 11-30-2009 (10:53)    Cevap: 0    Gösterim: 1347  

    11-30-2009

    Windows 7 bütün Mac OS X'lere bedel

    Windows 7 bütün Mac OS X'lere bedel
    Windows 7 hızlı gidiyor. En son yapılan ölçümler Windows-Mac rekabetinde durumu ortaya koydu...

    Windows 7 yüzde 5 piyasa payını geride bıraktı. Böylece Apple'ın bütün Mac OS X sürümlerinin toplam piyasa payını geçmeyi başardı.

    Yapılan ölçümlere göre online bilgisayarların yüzde 5 ila yüzde 5.14'ü Windows 7 kullanıyor. Net Applications'un bu ölçümü, daha piyasada yeni olmasına karşın Windows 7'nin Mac OS X'i geçen başarısını gösteriyor.

    Net Applications'dan başkan yardımcısı Vince Vizzacarro, "Windows 7'nin günlük oranının Mac'in haftalık oranını geride bıraktığını rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi. Vizzaccaro, Net Applications'un henüz Mac OS X için günlük kullanım oranlarını derlemediğini, esas olarak bu oranların karşılaştırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

    Windows - Mac mücadelesinde büyük rakamlar

    Windows 7'nin Kasım 15-21 ortalaması ise yüzde 4.15'te kalarak Apple'ın yüzde 5 oranının gerisinde kaldı. Vizzaccarro, topladıkları verilere bakarak Windows 7'nin çok yakında Mac OS X'i sadece kısa bir süreliğine değil, uzun vadede geride bırakacağını belirtiyor. Windows 7 yükseliş trendinde, Mac OS X'in payı ise değişmiyor.

    Windows'un toplam piyasa payı yüzde 92.64. Kasım ayındaki bu oranın Ekim ayındaki yüzde 92.52'den bir miktar daha fazla olduğu görülüyor. Net Applications'a göre bu ay toplam Windows kullanım oranlarında daha belirgin bir artış da mümkün. Hatta bu trend üç ayı geçerse bu oldukça büyük bir trend değişimine işaret edecek.

    Windows en son 2009 Haziran ayında yüzde 0.21 artış ile büyük bir çıkış yapmıştı. Aslında büyük bir çıkış gibi durmasa da yüzde 90 piyasa payının üzerinde bindelik dilimler önemli hale geliyor. Son iki yılın en büyük artışı ise 2008 Mart ayında yüzde 0.28 ile yaşanmıştı.

    Ballmer'ın da yüzü güldü

    Net Applications'un hesaplarına göre Windows 7'nin payı 22 Ekim'deki çıkışından bu yana düzenli bir şekilde artıyor. Çıkışının ardından sadece bir hafta içerisinde toplam payda yüzde 2.7'ye ulaşmıştı. İkinci haftada yüzde 3.3'e ve üçüncü haftada yüzde 3.7'ye çıkmıştı. 4. haftada ise yüzde 4 olmuştu.

    Ölçümler online olan bilgisayarlar üzerinden yapıldığı için oynama gösteriyor. Kasım ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde ölçümle yüzde 3.9'a kadar düşebiliyor. Sonuçta ortalama yüzde 4 ile bile Vista'nın ilk dört aylık rekorunu yarı süreden daha azında rahatça geçmeyi başardı.

    Microsoft yetkilileri de Windows 7 satış başarısıyla övünüyor. Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer'ın da yüzü gülüyor. Geçtiğimiz hafta hissedarlara Windows 7'nin, aynı zaman diliminde bütün diğer Windows'ların satışını geçtiğini söyledi. Bununla birlikte henüz satış rakamı ve ciro açıklamadı.




    Windows 7 bütün Mac OS X'lere bedel Yorumları