Silinen e-kitaplara herkes kızdı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-23-2009 (17:34)   Son Mesaj: 07-23-2009 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 937  

    07-23-2009

    Silinen e-kitaplara herkes kızdı

    Silinen e-kitaplara herkes kızdı
    İnternet kitapçısı Amazon'un İngiliz yazar George Orwell'a ait iki klasik eser olan Hayvan Çiftliği ve 1984'ün e-kitap olarak da anılan elektronik baskılarını Kindle adlı taşınabilir e-kitap okuma aletinden tek taraflı olarak ve izinsizce silmesi, dünya çapındaki kitap okurları ve Amazon müşterilerinin çok büyük tepkisine yol açtı.

    İnternetteki birçok blog, haber kaynağı ve e-postalarda Amazon'un aldığı bu tek taraflı kararın bir nevi 'kitap yakma' olduğu konuşulurken, Amazon firması yetkilisi Drew Herdener, bir daha böyle birşeyin tekrarlanmayacağını, duruma Amazon yayın kataloglarına sızan üçüncü tekil kişilerin ilgili kitapları yasadışı biçimde yerleştirmesinden ötürü meydana geldiğini, kitapların haklarını elinde tutanlardan gelen ihbar nedeniyle de kendilerinin bu iki kitabı müşterilerinin Kindle cihazlarından sildiklerini savundu. Konuyla ilgili olarak çıkan bir e-makalede ise, Büyük Birader'e benzetilen Amazon'a yönelik olarak; Amazon, niçin evimize de gelip kitaplarımızı yakmıyorsun? başlığı kullanıldı.




    Silinen e-kitaplara herkes kızdı Yorumları