YouTube'un geleceği parlak gözüküyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-23-2009 (18:32)   Son Mesaj: 07-23-2009 (18:32)    Cevap: 0    Gösterim: 865  

    07-23-2009

    YouTube'un geleceği parlak gözüküyor

    YouTube'un geleceği parlak gözüküyor
    YouTube: Masrafı büyük, geliri küçük...

    YouTube video portalının sahibi Google, YouTube'un geleceğini anlatıyor: Para kazanmaya başlıyoruz!

    Google'ın açıklamasına göre dünyanın en büyük video paylaşım sitesi olan YouTube yakın gelecekte karlı hale gelecek. İnanılmaz boyutlarda bant genişliği, depolama ve işletme giderleri olan YouTube'un kar etmesi için cidden büyük miktarda reklam alması gerekiyor.

    "YouTube artık bizi mutlu eden bir rotaya oturdu." Bu sözler Google CEO'su Eric Schmidt'e ait. Google'ın 1.65 milyar dolara 2006 yılında satın aldığı YouTube, şimdilik Google'ın cebinden yiyor. Yüksek çözünürlüklü yayınla birlikte masrafları da iyice artmış durumda ve artık kar etmesi gerekiyor. Şu anki yayınların çok azında reklam var.

    Google yöneticileri son zamanlarda YouTube'un gelirlerini artacağı yönünde pek çok açıklama yapıyor. Bu açıklamalara göre Google'ın da yardımıyla pazarlamacılar ve reklam ajansları YouTube için kolaylıkla "Harika reklamlar" yaratabilir. Yeni gelecek reklam formatları arasında video başlamadan önce izlenecek reklamlar da önemli bir yer tutuyor ve büyük bir gelir getirmesi bekleniyor.




    YouTube'un geleceği parlak gözüküyor Yorumları