Opera'yı mutlu etmek bir hayli zor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-23-2009 (17:28)   Son Mesaj: 07-23-2009 (17:28)    Cevap: 0    Gösterim: 837  

    07-23-2009

    Opera'yı mutlu etmek bir hayli zor

    Opera'yı mutlu etmek bir hayli zor
    IE'siz Win 7 Opera'yı hala memnun edemedi.

    IE8'in Avrupa'daki Win 7 sürümlerindentamamen çıkartılmayacağı açıklandı, Opera yine küplere bindi.

    Geçtiğimiz günlerde Microsoft, Windows 7'nin AB için özel hazırlanan sürümünde Internet Explorer 8'in yer almaması için nasıl bir önlem alındığının teknik detaylarını paylaştı. Açıklamalardan anlaşılan IE8'in aslında Windows 7 E ile birlikte geleceği fakat aktif halde olmayacağı yönünde. Yani Microsoft, IE8'i Win 7'den tamamen silmiş değil. Sadece işletim sisteminin pek çok özelliğini etkinleştirme dışı bırakabilen yeni bir Windows 7 özelliği yardımı ile kullanılmayacak şekilde düzenlemiş durumda. Bu, kullanıcıların veya bir Windows güncellemesinin IE8'i kolaylıkla kullanılabilir hale getirebileceğini gösteriyor.

    Bu açıklamanın ardından, Microsoft ve AB'nin arasının açılmasına neden olan şikayeti yapan Opera'dan konuyla ilgili yorumlar geldi. Opera (tahmin edebileceğiniz gibi) bu durumdan tatmin olmuş değil. Hatta tatmin olmanın ötesinde, Microsoft'un ileri bir tarihte bir Windows güncellemesi ile IE8'i aktif hale getirmeyi planladığı düşüncesine sahip. Avrupa Birliği konuyla ilgili resmi kararını ise henüz vermiş değil.




    Opera'yı mutlu etmek bir hayli zor Yorumları