Youtube a türkiyeden giris yasagi kaldirilacak gibi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-23-2009 (17:09)   Son Mesaj: 07-23-2009 (17:09)    Cevap: 0    Gösterim: 1108  

    07-23-2009

    Youtube a türkiyeden giris yasagi kaldirilacak gibi

    Youtube a türkiyeden giris yasagi kaldirilacak gibi
    YouTube'a özgürlük yolu göründü


    Kritik zirvede YouTube'a özgürlük yolu göründü

    Ulaştırma Bakanı Yıldırım'la görüşen YouTube temsilcileri Türkiye'nin önerilerine sıcak yaklaştı.

    Görüşmeler sürecek Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Atatürk aleyhine videolar nedeniyle 1 yılı aşkın süredir erişime kapalı olan YouTube'un temsilcileriyle kritik bir görüşme yaptı. YouTube'u temsilen Emekli Büyükelçi Cem Duna ve avukatlar görüşmede hazır bulundu. Duna görüşmelerin devam edeceğini kaydetti.

    Bakan Yıldırım, You- Tube temsilcilerine, Brezilya ve Almanya örneklerine işaret ederek "Türkiye'nin yasalarına uyun, hassasiyetlerini dikkate alın" mesajı verdiği öğrenildi. YouTube temsilcileri ise Almanya, İsrail, Tayland, Brezilya'da tartışma yaratan videolarda gündeme gelen formülü önerdi. YouTube, Atatürk aleyhine videoların, Türkiye'de erişimini engelleyecek teknik bir düzenleme yapabileceklerini söyledi. You- Tube, ABD'deki sansür mevzuatı nedeniyle tüm dünyadaki erişimi engellemelerinin mümkün olmadığını savundu.

    YouTube temsilcileri, 'com.tr' uzantılı bir kopya oluşturma talebine olumlu baktı. Türkiye'de resmi bir temsilcilik oluşturma önerisini de kabul etti.




    Youtube a türkiyeden giris yasagi kaldirilacak gibi Yorumları