beyin gücü ile hareket ediyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-05-2009 (18:06)   Son Mesaj: 07-05-2009 (18:06)    Cevap: 0    Gösterim: 933  

    07-05-2009

    beyin gücü ile hareket ediyor

    beyin gücü ile hareket ediyor
    Bilim adamları sadece beyin gücünü kullanarak kontrol edilebilen cihazlar üretmek konusunda şimdiye kadar pek çok önemli adım attılar. Fakat Toyota'nın son icadı pek çok benzerine göre daha faydalı olacak gibi görünüyor.

    Toyota'nın ürettiği ve hiçbir fiziksel hareket gerektirmeden sadece beyin gücü ile ilerleyebilen bu tekerlekli sandalye, özellikle felçli hastalar için hayatlarını değiştirebilecek kadar önemli bir gelişme. Bu tekerlekli sandalye, kullanan kişinin kafasına takılan alıcılar sayesinde ne yapmak istediğini algılayarak o yönde hareket edebiliyor.

    Fakat bilim adamlarının karşılaştıkları en büyük sorun sandalyeyi hareket ettirmek değil, durdurmak. Şu an gelinen noktada sandalyeyi durdurmak için hastanın çenesi ile ufak bir hareket yapması gerekiyor. Bilim adamları bunun da sadece beyin dalgaları yoluyla gerçekleşmesini sağlamak için uğraşıyorlar.




    beyin gücü ile hareket ediyor Yorumları